Kyu-Karuizawa

Kyu-Karuizawa

Kyu-Karuizawa

Kyu-Karuizawa

Tijdens de Edoperiode was het charmante stadje Karuizawa een halte op de Nakasendo postweg tussen Tokyo en Kyoto. Langs de Nakasendo lag om de paar kilometer een herberg waar reizigers tussen de grote steden konden eten en overnachten. Rond de herbergen ontstonden dorpjes en een van die dorpjes was Kyu-Karuizawa.

Tegenwoordig is Kyu-Karuizawa een van de twee stadskernen. De andere kern, Naka-Karuizawa ligt een paar kilometer verderop. De kern van “Kyu” vormt een prettig centrum met chique restaurants en boetiekjes die zich vooral richting op de welvarende bezoekers uit de hoofdstad Tokyo. Voor de hoofdstedelingen is een tweede huis in Karuizawa een statussymbool.

Ginza

De leukste straat in Kyu-Karuizawa is het historische Ginza. Hier vind je winkeltjes met leuke souvenirs en lokale specialiteiten. Een populaire delicatesse is de lokaal geproduceerde jam.

Mikasa Hotel

Iets verder naar het noorden vanaf Ginza ligt het voormalige Mikasa Hotel. Dit was een van de eerste westerse stijl hotels in Japan. Van 1906 tot 1970 verwelkomde het personeel hier reizigers op zoek naar “de nieuwe stijl” van reizen. Na de sluiting in 1970 is het gebouw bewaard gebleven als historisch object en is nu te bezichtigen als een museum.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kyu-Karuizawa is makkelijk bereikbaar per bus vanaf de treinstations Karuizawa en Naka-Karuizawa. Vanaf Karuizawa Station wandel je in ongeveer een half uur naar Ginza. Een leuke, ontspannen manier om de wijk te verkennen is per fiets. Bij Karuizawa Station en in Ginza kun je fietsen huren.