Naka-Karuizawa

Naka-Karuizawa

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een paar kilometer ten westen van Oud Karuizawa, de stadskern rond het Shinkansen station van Karuizawa, ligt een tweede stadskern. Naka-Karuizawa heeft minder historie en je vindt er minder winkels en restaurants dan in “Kyu”. Deze stadskern heeft een meer resort-achtige sfeer. Vooral het Hoshino Resort ten noorden van het treinstation heeft een stijlvolle, rustieke setting.

In 1886 “ontdekte” de in Tokyo woonachtige bisschop Alexander Croft Shaw het dorpje Karuizawa. Tijdens de verstikkend hete zomermaanden ontvluchtte hij de hoofdstad en zocht verkoeling in de bergen. Karuizawa groeide daarna snel uit tot vakantie resort voor hoofdstedelingen.

Hoshino Onsen

Het Hoshino Resort ligt rond de onsen warmwaterbronnen van Hoshino Onsen. In het openbare badhuis Tonbo no Yu kun je in stijl het kuuroord ervaren. Hoshinoya is een van de toonaangevende hotels van het resort.

Harunire Terrace

Het Harunire Terrace is een relatief duur winkelcentrum gebouwd op een gigantisch houten dek in het bos. De houten winkeltjes en restaurantjes zijn leuk om langs te wandelen.

Stenen Kerk

Een kerk als bezienswaardigheid is bijzonder in Japan, maar is logisch te verklaren gezien de geschiedenis van Karuizawa. De Stenen Kerk past perfect in de bosrijke omgeving en is een populaire trouwlocatie. Als er niet getrouwd wordt is de kerk open voor bezoekers.

Bereikbaarheid Naka-Karuizawa

Het treinstation is het belangrijkste openbaar vervoer knooppunt van Naka-Karuizawa. Vanaf Karuizawa Station rijdt ongeveer iedere 30 minuten een trein richting Naka-Karuizawa. De rit duurt 5 minuten. Ook zijn er een aantal bussen die de twee treinstations met elkaar verbinden.

Een ontspannen manier om de gebieden rond beide treinstations te verkennen is per fiets. Bij alle treinstations in Karuizawa zijn fietsen te huur.