Oud Karuizawa

Oud Karuizawa

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Tijdens de Edoperiode was het charmante stadje Karuizawa een halte op de Nakasendo postweg tussen Tokyo en Kyoto. Langs de Nakasendo lag om de paar kilometer een herberg waar reizigers tussen de grote steden konden eten en overnachten. Rond de herbergen ontstonden dorpjes en één van die dorpjes was Karuizawa, met de oorspronkelijke dorpskern rond wat tegenwoordig Oud Karuizawa (Kyu-Karuizawa) genoemd wordt.

In het hedendaagse stadje is Oud Karuizawa een van de twee stadskernen. De andere kern, Naka-Karuizawa ligt een paar kilometer verderop. De kern van “Kyu” vormt een prettig centrum met chique restaurants en boetiekjes die zich vooral richting op de welvarende bezoekers uit de hoofdstad Tokyo. Voor de hoofdstedelingen is een tweede huis in Karuizawa een statussymbool.

In tegenstelling tot dorpjes zoals Magome, ook ontstaan rond een herberg langs de Nakasendo, is er weinig bewaard gebleven van de tijd dat de samoerai hier neerstreken voor een overnachting.

Ginza

De leukste straat in Oud Karuizawa is het historische Ginza. Hier vind je winkeltjes met leuke souvenirs en lokale specialiteiten. Een populaire delicatesse is de lokaal geproduceerde jam.

Mikasa Hotel

Iets verder naar het noorden vanaf Ginza ligt het voormalige Mikasa Hotel. Dit was een van de eerste westerse stijl hotels in Japan. Van 1906 tot 1970 verwelkomde het personeel hier reizigers op zoek naar “de nieuwe stijl” van reizen. Na de sluiting in 1970 is het gebouw bewaard gebleven als historisch object en is nu te bezichtigen als een museum.

Bereikbaarheid Oud Karuizawa

Oud Karuizawa is makkelijk bereikbaar per bus vanaf de treinstations Karuizawa en Naka-Karuizawa. Vanaf Karuizawa Station wandel je in ongeveer een half uur naar Ginza. Een leuke, ontspannen manier om de wijk te verkennen is per fiets. Bij Karuizawa Station en in Ginza kun je fietsen huren. Op de stations stoppen de volgende lijnen:

  • Hokuriku Shinkansen hogesnelheidstreinen vanaf Tokyo stoppen in Karuizawa. Vanaf de hoofdstad duurt de reis ongeveer een uur.
  • Shinano Tetsudo treinen van een lokale spoorwegmaatschappij verbinden Karuizawa Station en Naka-Karuizawa Station met het omliggende platteland en rijden door in de richting van Nagano.