Magome

Kiso Vallei

Weer in Kiso

Komende dagen in Kiso
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Kiso Vallei
Kiso Vallei
Kiso Vallei
18°C
18°C
18°C
28°C
29°C
23°C
lichte regen
lichte regen
lichte regen

Aan de voet van de Japanse Alpen in de prefectuur Nagano ligt de Kiso Vallei. De vallei strekt zich uit over een afstand van 70 kilometer. Eeuwen geleden werd hier een verbindingsweg aangelegd. Deze weg, de Kiso-ji (木曽路, Weg van Kiso) groeide uit tot een van de belangrijkste handelsroutes van de regio.

Met de centralisatie van de macht in Edo (tegenwoordig Tokyo) in 1603 werd de route door de Kiso Vallei onderdeel van de Nakasen-do. Deze “berg-route” was een van de twee hoofdroutes die Edo verbond met Kyoto. Dit was de kortere, maar moeilijkere route in verhouding tot de Tokai-do “kust-route”.

Het was per wet geregeld dat iedereen te voet reisde (hoewel de rijken zich over het algemeen lieten vervoeren in een draagstoel). Reizen ging dus langzaam en er was regelmatig rust nodig. Zodoende ontstonden langs de hoofdroutes om de paar kilometer herbergen waar reizigers konden eten, rusten en overnachten.

In de Kiso Vallei zijn een paar van de nederzettingen die rond de herbergen ontstonden bewaard gebleven vrijwel zoals ze er honderden jaren geleden uitzagen. Met name Magome, Tsumago en Narai zijn een bezoek waard om het oude Japan te ervaren.

In deze reisgids nemen we je mee naar deze prachtige bestemming. Onder het kopje Zien & doen lees je wat er allemaal te beleven valt en onder het kopje Vervoer vertellen we je hoe je hierheen reist. Besluit je om een nachtje te blijven, wat bijzonder leuk is in een van de traditionele accommodaties in de dorpjes, dan lees je onder het kopje Hotels waar je dat het beste kunt doen.

Zien & doen in Kiso Vallei


 • Magome-juku

  Magome-juku

  Het prachtige historische dorpje Magome-juku was een van de stops langs de Nakasendo, de postroute tussen Edo (nu Tokyo) en Kyoto.

 • Magome-Tsumago Trail

  Magome-Tsumago Trail

  De Magome-Tsumago Trail is een wandelweg via een van de historische voetwegen tussen Tokyo en Kyoto, de Nakasendo.

 • Narai-juku

  Narai-juku

  Narai-juku was de grootste nederzetting in de Kiso Vallei langs de postweg tussen Tokyo en Kyoto.

 • Tsumago-juku

  Tsumago-juku

  Tsumago-juku is een klein, charmant dorpje dat is ontstaan rond een herberg langs de voetweg tussen Tokyo en Kyoto.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in de Kiso Vallei. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in de Kiso Vallei.

Magome-juku

Vervoer


Naar Kiso Vallei

De Kiso Vallei is vrij lang gerekt en is goed bereikbaar per trein. Vanaf Tokyo kun je kiezen uit twee routes:

 • Via Nagoya: neem Tokaido Shinkansen van Tokyo naar Nagoya en stap in Nagoya over op de Limited Express trein Shinano richting Nagano.
 • Via Nagano: neem de Hokuriku Shinkansen van Tokyo naar Nagano en stap in Nagano over op de Limited Express trein Shinano richting Nagoya.

De Limited Express trein Shinano rijdt door de Kiso Vallei en stopt op een paar grotere stations. Afhankelijk van je bestemming stap je hier over op een stoptrein.

LET OP: De Japan Rail Pass is geldig voor de hele reis, behalve op de snelste Shinkansen tussen Tokyo en Nagoya.

Trein

De JR Chuo-lijn van Nagoya naar Matsumoto en Nagano loopt door de Kiso Vallei. Limited Express treinen van het type Shinano stoppen op de grotere stations, waar je afhankelijk van je bestemming over moet stappen op een stoptrein. De belangrijkste stations in het gebied zijn:

 • Nakatsugawa Station: Het eerste station in de Kiso Vallei vanuit de richting Nagoya, alle Limited Express Shinano treinen stoppen hier en sluiten aan op stoptreinen dieper het dal in. Nakatsugawa is ook het station waar je uitstapt als je naar Magome-juku reist.
 • Shiojiri Station: Het eerste station in de Kiso Vallei vanuit de richting Matsumoto, alle Limited Express Shinano treinen stoppen hier en sluiten aan op stoptreinen dieper het dal in.
 • Nagiso Station: Hier stap je uit voor je bezoek aan Tsumago-juku. De meeste Limited Express Shinano treinen stoppen hier niet, stap over op een stoptrein in Nakatsugawa of Shiojiri
 • Narai: Dit is het station van Narai-juku. Hier stoppen alleen stoptreinen, de beste overstap is in Shiojiri.

Vanaf de treinstations hierboven zijn de bezienswaardigheden in de vallei vrij gemakkelijk te bereiken per bus. Voor meer informatie over de buslijnen zie de pagina’s van de bezienswaardigheden onder het kopje Zien & doen.

Hotels


In de Kiso Vallei liggen een aantal kleine stadjes waar je op zich prima kunt overnachten. Veel leuker is het echter om in een van oude post stations te overnachten in een traditioneel Japanse accommodatie zoals een ryokan of een minshuku.

Magome-juku

In het charmante dorpje Magome-juku sliepen vroeger voetreizigers tussen Tokyo en Kyoto in de herberg. De herberg zelf doet tegenwoordig dienst als museum, maar je kunt heerlijk overnachten in een van de oude huizen die zijn omgetoverd tot ryokan of minshuku. Geniet van het toppunt van Japanse gastvrijheid.

Tsumago-juku

Ook zo’n charmant oud post station is Tsumago-juku, nog geen 10 kilometer van Magome-juku. De vroegere herberg is ook hier niet meer in gebruik als accommodatie, maar je kunt hier prima overnachten in een van de traditionele historische huizen.

Narai-juku

In Narai-juku is de keuze ook prima. Van de drie post stations in de Kiso Vallei vind je hier de goedkoopste overnachtingsmogelijkheden. Hoewel veel van de accommodaties hier in de lagere prijsklasse liggen zijn ze desalniettemin erg comfortabel.

Van ons blog