Magome

Kiso Vallei

Kiso Vallei reisgids

Langs de voet van de Japanse Alpen in de prefectuur Nagano ligt de Kiso Vallei. De vallei strekt zich uit over een afstand van 70 kilometer. Eeuwen geleden werd hier een verbindingsweg aangelegd. Deze weg, de Kiso-ji (木曽路, Weg van Kiso) groeide uit tot een van de belangrijkste handelsroutes van de regio.

Met de centralisatie van de macht in Edo (tegenwoordig Tokyo) in 1603 werd de route door de Kiso Vallei onderdeel van de Nakasen-do. Deze “berg-route” was een van de twee hoofdroutes die Edo verbond met Kyoto. Dit was de kortere, maar moeilijkere route in verhouding tot de Tokai-do “kust-route”.

Het was per wet geregeld dat iedereen te voet reisde (hoewel de rijken zich over het algemeen lieten dragen). Zodoende ontstonden langs de hoofdroutes om de paar kilometer herbergen waar reizigers konden eten, rusten en overnachten.

In de Kiso Vallei zijn een paar van de nederzettingen die rond de herbergen ontstonden bewaard gebleven vrijwel zoals ze er honderden jaren geleden uitzagen. Met name Magome, Tsumago en Narai zijn een bezoek waard om het oude Japan te ervaren.

Openbaar vervoer


De Kiso Vallei is vrij lang gerekt, maar goed bereikbaar per trein. Vanaf Tokyo neem de Shinkansen naar Nagoya en stap daar over op een Limited Express trein richting Matsumoto. De Japan Rail Pass is geldig voor de hele reis, behalve op de snelste Shinkansen tussen Tokyo en Nagoya.

Trein

De JR Chuo-lijn van Nagoya naar Matsumoto en Nagano loopt door de Kiso Vallei. Limited Express treinen van het type Shinano stoppen op de grotere stations, waar je afhankelijk van je bestemming over moet stappen op een stoptrein.

  • Nakatsugawa Station: Het eerste station in de Kiso Vallei vanuit de richting Nagoya, alle Limited Express Shinano treinen stoppen hier en sluiten aan op stoptreinen dieper het dal in
  • Shiojiri Station: Het eerste station in de Kiso Vallei vanuit de richting Matsumoto, alle Limited Express Shinano treinen stoppen hier en sluiten aan op stoptreinen dieper het dal in
  • Nagiso Station: De meeste Limited Express Shinano treinen stoppen hier niet, stap over op een stoptrein in Nakatsugawa of Shiojiri
  • Narai: Hier stoppen alleen stoptreinen, de beste overstap is in Shiojiri

Overnachten in Kiso Vallei


In de Kiso Vallei liggen een aantal kleine stadjes waar je prima kunt overnachten. Veel leuker is het om in een van oude post stations te overnachten in een traditioneel Japanse accommodatie zoals een ryokan of een minshuku.

Magome

In het charmante dorpje Magome sliepen vroeger voetreizigers tussen Tokyo en Kyoto in de herberg. Tegenwoordig kun je heerlijk overnachten in een van de oude huizen die zijn omgetoverd tot ryokan of minshuku.

Tsumago

Ook zo’n charmant oud post station is Tsumago. Ook hier kun je prima overnachten in een van de traditionele historische huizen.

Narai

In Narai is de keuze ook prima. Veel van de accommodaties hier liggen in de lagere prijsklasse, maar zijn desalniettemin erg comfortabel.

Magome-juku

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Takayama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Takayama.

Zien & doen in Kiso Vallei


Magome-juku

Magome-juku

Het prachtige historische dorpje Magome-juku was een van de stops langs de Nakasendo, de postroute tussen Edo (nu Tokyo) en Kyoto.

Magamo-Tsumago Trail

Magome-Tsumago Trail

De Magome-Tsumago Trail is een wandelweg via een van de historische voetwegen tussen Tokyo en Kyoto, de Nakasendo.

Narai-juku

Narai-juku

Narai-juku was de grootste nederzetting in de Kiso Vallei langs de postweg tussen Tokyo en Kyoto.

Tsumago-juku

Tsumago-juku

Tsumago-juku is een klein, charmant dorpje dat is ontstaan rond een herberg langs de voetweg tussen Tokyo en Kyoto.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Kiso Vallei.

Van ons blog