Magome-juku

Magome-juku

Magome-juku

Het dorpje Magome-juku in de Kiso Vallei is ontstaan rond een herberg langs de Nakasendo, de postroute tussen Edo (het oude Tokyo) en Kyoto. Het dorpje is prachtig bewaard gebleven. De mate waarmee het dorpje in stand gehouden wordt contrasteert met het vlakbij gelegen Tsumago. De twee dorpjes zijn verbonden via de Magome-Tsumago Trail, een wandelroute over het tracée van de Nakasendo.

Bezoekers van Magome-juku komen zonder twijfel de naam Shimazaki Toson tegen, een begrip in de Japanse literatuur. Hij werd in 1872 hier geboren. In zijn roman Yoakemae vertelt hij over het leven in de Kiso Vallei in de periode na de Meiji-restauratie.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het dichtstbijzijnde treinstation in de buurt van Magome is Nakatsugawa op de JR Chuo-lijn tussen Nagoya en Nagano. De Japan Rail Pass is geldig op deze lijn. Vanaf Nakatsugawa Station vertrekt ongeveer ieder uur een bus richting Magome-juku. De rit duurt 30 minuten.