Magome-Tsumago Trail

Magome-Tsumago Trail

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Magome-Tsumago Trail is een wandelroute die een klein stukje van een historische postroute volgt. Tijdens de Edoperiode was het de leenheren van de provincies verplicht om regelmatig de hoofdstad (Edo, het tegenwoordige Tokyo) te bezoeken. Deze reizen dienden te voet te worden ondernomen. Om dit te faciliteren werd een landelijk dekkend netwerk van wegen aangelegd die de regionale centra met Edo verbonden.

De Nakasendo was een van de twee routes tussen Edo en Kyoto. De andere, de Tokaido volgde de kust en was dus langer. De Nakasendo leidde door het bergachtige binnenland en was de moeilijkere route van de twee.

Magome-juku
Het dorpje Magome, aan het einde van de wandelroute.

In de Kiso Vallei is een stukje van de Nakasendo bewaard gebleven: de Magome-Tsumago Trail. Deze 8 kilometer lange wandelroute loopt van Magome naar Tsumago. De wandelroute neemt je mee naar het Japanse platteland zoals het er eeuwen geleden ook uitzag. Het pad voert langs huizen en velden, door bossen en over heuvels. In de richting van Magome naar Tsumago daal je meer af dan dat je klimt, dus dit is de richting die veel wandelaars kiezen.

Bereikbaarheid Magome-Tsumago Trail

Je kunt de wandelroute beginnen in Magome-juku of in Tsumago-juku. In beide richtingen is de wandelroute goed bewegwijzerd. Beide dorpjes zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer. Je reist met de trein naar de regio:

  • JR Chuo-lijn treinen rijden tussen Nagoya en Nagano, waar ze aansluiten op de Shinkansen vanaf Tokyo. Station Nakatsugawa ligt het dichts bij Magome-juku en hier stoppen zowel stoptreinen als de Limited Express. Station Nagiso ligt vlakbij Tsumago-juku en hier stoppen alleen stoptreinen.

Lijnbussen verbinden beide dorpjes met de treinstations Nakatsugawa en Nagiso. Bussen rijden ongeveer een keer per uur.