Magome-Tsumago Trail

Magome-Tsumago Trail

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Magome-Tsumago Trail is een wandelroute die een klein stukje van een historische postroute volgt. Tijdens de Edoperiode was het de leenheren van de provincies verplicht om regelmatig de hoofdstad (Edo, het tegenwoordige Tokyo) te bezoeken. Deze reizen dienden te voet te worden ondernomen. Om dit te faciliteren werd een landelijk dekkend netwerk van wegen aangelegd die de regionale centra met Edo verbonden.

De Nakasendo was een van de twee routes tussen Edo en Kyoto. De andere, de Tokaido volgde de kust en was dus langer. De Nakasendo leidde door het bergachtige binnenland.

Magome-juku
Het dorpje Magome, aan het einde van de wandelroute.

In de Kiso Vallei is een stukje van de Nakasendo bewaard gebleven: de Magome-Tsumago Trail. Deze 8 kilometer lange wandelroute loopt van Magome naar Tsumago. De wandelroute neemt je mee naar het Japanse platteland zoals het er eeuwen geleden ook uitzag. Het pad voert langs huizen en velden, door bossen en over heuvels. In de richting van Magome naar Tsumago daal je meer af dan dat je klimt, dus dit is de richting die veel wandelaars kiezen.

Bereikbaarheid Magome-Tsumago Trail

Je kunt de wandelroute beginnen in Magome-juku of in Tsumago-juku. In beide richtingen is de wandelroute goed bewegwijzerd. Lijnbussen verbinden beide dorpjes met de treinstations Nakatsugawa en Nagiso. Bussen rijden ongeveer een keer per uur.