Op deze pagina
Tijdens de Edoperiode was het de landheren van de provincies verplicht om zich regelmatig te vervoegen bij de machthebbers in de defacto hoofdstad Edo (tegenwoordig Tokyo). Zodoende lag er door heel Japan een uitgebreid netwerk aan postwegen, met om de paar kilometer een nederzetting. Er liepen twee routes tussen Kyoto en Edo waarvan de Nakasendo er een was. Deze “binnenland route” liep onder andere door de Kiso Vallei, waar tot op de dag van vandaag nog een aantal traditionele nederzettingen bewaard zijn gebleven. Narai-juku is er daar één van.
Narai-juku ligt precies halverwege de Nakasendo en was de rijkste en grootste nederzetting van de Kiso Vallei. Het werd ook wel “Dorp met duizend huizen” genoemd, een bijnaam die je direct begrijpt als je het dorpje bezoekt. In tegenstelling tot Magome Juku en Tsumago Juku is de herberg van Narai-juku niet bewaard gebleven. Langs de hoofdstraat staan nog veel van de oude huizen maar als voetganger moet je hier de straat delen met gemotoriseerd verkeer. Desalniettemin ervaar je ook hier Japan zoals het was in de tijd van de samoerai.
Bereikbaarheid Narai-juku
Narai heeft een eigen station op de JR Chuo-lijn. Alleen stoptreinen stoppen op dit station. Vanuit de richting van Nagano stap over van een Limited Express trein op een stoptrein in Shiojiri. Vanaf Nagoya stap je over op Kiso-Fukushima. Vanuit beide richtingen rijdt er ongeveer één trein per uur.