Tsumago-juku

Tsumago-juku

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Tsumago-juku is een klein dorpje dat is ontstaan rond een herberg langs de Nakasendo. Deze postweg tussen Kyoto en Edo (tegenwoordig Tokyo) was een van de twee hoofdverbindingswegen tussen oost en west Japan. Tijdens de Edoperiode waren de regionale leenheren verplicht regelmatig de hoofdstad te bezoeken. Het was wettelijk vastgelegd dat deze reizen alleen te voet mochten worden afgelegd, hoewel de meeste nobelen zich lieten dragen in draagstoelen. Zo ontstond er een uitgebreid netwerk aan (wandel)wegen door heel Japan. Om de paar kilometer lagen herbergen, met daaromheen kleine nederzettingen, om de reizigers een rustplaats te bieden.

Een van die nederzettingen in de Kiso Vallei is Tsumago-juku. De inwoners hebben goed voor hun dorp gezorgd. Het is dan ook niet moeilijk om je in de Edoperiode te wanen hier. Electriciteits- en telefoonkabels zijn overal netjes weggewerkt en auto’s zijn niet welkom. Om een goed beeld te geven van een halte langs de postweg zijn ook de herberg (Honjin) en de annex (Wakihonjin) bewaard gebleven. De nobelen sliepen in de herberg, de annex was voor de lagere klassen.

Je kunt in Tsumago-juku verblijven in een van de vele minshuku, de traditioneel Japanse interpretatie van een bed & breakfast. Een verblijf in een van deze accommodaties prikkelt de verbeelding en laat je Japan ervaren zoals het er eeuwen geleden uitzag. Heb je de tijd dan is het absoluut de moeite waard om via een stukje Nakasendo naar Magome te bewandelen. De route is goed onderhouden en zowel in het Japans als in het Engels bewegwijzerd.

Bereikbaarheid Tsumago-juku

Het dichtstbijzijnde treinstation is Nagiso Station. Vanaf hier rijden een paar bussen per dag naar Tsumago-juku. De rit duurt ongeveer 7 minuten. Vanaf het station loop je in minder dan een uur naar het dorpje, maar je kunt uiteraard ook een taxi nemen.