Kasteel Matsumoto

Matsumoto

Weer in Matsumoto

Komende dagen in Matsumoto
woensdag
donderdag
vrijdag
19 jun
20 jun
21 jun
Matsumoto
Matsumoto
Matsumoto
12°C
14°C
16°C
27°C
26°C
26°C
onbewolkt
lichte regen
lichte regen

Hoog in de Japanse Alpen ligt Matsumoto, de tweede stad van de prefectuur Nagano. De stad is met name bekend vanwege het prachtige kasteel, een van de 12 originele kastelen van Japan. De locatie maakt de stad ook bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor het verkennen van de Japanse Alpen. De hoogste bergtop binnen de gemeente in de 3.190 meter hoge Mount Hotakadake. Ten zuiden van de stad begint de Kiso Vallei.

Zien & doen in Matsumoto


 • Daio Wasabi Boerderij

  Daio Wasabi Boerderij

  De Daio Wasabi Boerderij buiten Matsumoto is een van de grootste producenten van wasabi in Japan en een populaire bestemming voor toeristen.

 • Japan Ukiyo-e Museum

  Japan Ukiyo-e Museum

  Het Japan Ukiyo-e Museum beheert een collectie van meer dan 100.000 traditioneel Japanse ukiyo-e houtsnee prenten.

 • Kasteel Matsumoto

  Kasteel Matsumoto

  Het kasteel van Matsumoto is een van de 12 originele kastelen van Japan en Nationaal Erfgoed. De unieke zwarte muren geven Kasteel Matsumoto allure.

 • Nakamachi-dori

  Nakamachi-dori

  In de wijk rond Nakamachi-dori woonden vroeger de rijke kooplui van de stad. De oude woningen en pakhuizen hier zijn goed bewaard gebleven.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsumoto. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsumoto.

Kasteel Matsumoto

Vervoer


Matsumoto is uitstekend bereikbaar per trein. Vanaf Shinjuku Station in Tokyo brengt de Limited Express Azusa je er in ongeveer 2,5 uur naartoe. Ook kun je de Shinkansen nemen via Nagano en daar overstappen op de Limited Express Shinano. Via deze route ben je ook ongeveer 2,5 uur onderweg. Op beide routes kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass. Ook kun je kiezen voor de bus. Vanuit een aantal grote steden rijden rechtstreekse bussen naar de stad.

Bus

De “Town Sneaker” service verzorgt vier buslijnen door het centrum waarmee je bij alle bezienswaardigheden kunt komen. Alle lijnen vertrekken vanaf het station en rijden ieder in een windrichting. Een enkele rit kost ¥ 200 en voor ¥ 500 koop je een dagpas waarmee je onbeperkt gebruik maakt van alle “Town Sneaker” bussen.

 • Noord: Rijdt vanaf het station naar het kasteel
 • Oost: Rijdt vanaf het station naar het Nakamachi-dori
 • Zuid: Rijdt niets langs bezienswaardigheden maar stopt onderweg wel in de buurt van een aantal hotels
 • West: Rijdt vanaf het station naar het Openlucht Museum en het Ukiyo-e Museum

Hotels


In de stad heb je een ruime keuze uit slaapplaatsen. Kies je voor een westers hotel of liever een traditioneel Japanse ryokan?

Centrum

De hoofdweg met nummer 143 is de belangrijkste verkeersader van de stad. Het gebied ten oosten van Matsumoto Station en ten noorden van weg nummer 143 is het leukste om te verblijven. Hier heb je een ruime keuze uit voornamelijk westerse-stijl hotels en een heleboel leuke eettentjes en een levendige sfeer.

Asama Onsen

Rond het kuuroord Asama Onsen, ten noord-oosten van het centrum heb je meer keuze als je op zoek bent naar de traditioneel Japanse gastvrijheid van een ryokan. Hier slaap je op een futon en ontspan je in een onsen warmwaterbron.

Van ons blog