Daio Wasabi Boerderij

Daio Wasabi Boerderij

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Daio Wasabi Boerderij buiten Matsumoto is een van de grootste producenten van wasabi in Japan en een populaire bestemming voor toeristen. De charmant gelegen boerderij heeft een aantal grote akkers die doorkruist worden door irrigatiekanalen waar het heldere water van de Japanse Alpen de wasabi planten voedt. Alleen met helder en schoon water is het mogelijk om wasabi te verbouwen. In de zomerperiode is de zon te fel voor de planten, dus worden de akkers afgedekt met zeilen.

Om bezoekers een kijkje te geven in de wereld van de wasabi teelt heeft de Daio Wasabi Boerderij wandelpaden aangelegd tussen de akkers. Midden tussen de velden staat het kleine Shinto heiligdom Daio Jinja. De godheden van dit heiligdom zijn uiteraard nauw betrokken bij een succesvolle oogst. Het heiligdom is opgedragen aan Hachimen Daio, een lokale held. In een grot vlakbij het heiligdom wordt duidelijk wat Hachimen Daio precies gedaan heeft om helden-status te bereiken.

Langs de rivier die door de Daio Wasabi Boerderij stroomt staan een paar watermolens. Die hebben niets te maken met de productie van wasabi, maar zijn neergezet voor de film Dreams die hier in 1989 opgenomen is. Ze passen echter goed in het landschap en dragen bij aan het landelijke gevoel van de boerderij.

Natuurlijk kun je in de winkel van de boerderij allerlei producten kopen waarin wasabi verwerkt is. In het restaurant worden gerechten met wasabi geserveerd.

Bereikbaarheid Daio Wasabi Boerderij

De Daio Wasabi Boerderij ligt op ongeveer 3 kilometer van station Hotaka op de JR Oito-lijn tussen Matsumoto en Hakuba. De treinrit duurt ongeveer 30 minuten. Van half april tot eind oktober rijdt er in de weekenden een shuttlebus tussen het station en de boerderij. Een huurfiets is een goed alternatief. Ook kun je vanaf het station een taxi nemen. De rit duurt ongeveer 10 minuten.