Japan Ukiyo-e Museum

Japan Ukiyo-e Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Zo’n 300 jaar geleden begon de rijke koopman Sakai Yoshiaki uit Matsumoto met het verzamelen van ukiyo-e en andere kunstobjecten. Ukiyo-e is een vorm van Japanse prentkunst die gedrukt wordt door middel van houtsnedes. Het Japan Ukiyo-e Museum beheert de collectie ukiyo-e prenten van de familie Sakai. De nakomelingen van Sakai Yoshiaki hebben zijn verzameling uit weten te breiden tot meer dan 100.000 stukken. Daarmee is het de grootste collectie ukiyo-e prenten en een van de grootste privé kunstcollecties ter wereld.

Helaas zijn lang niet alle 100.000 stukken te zien in het Japan Ukiyo-e Museum. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd puur als opslag voor de collectie en heeft simpelweg niet de ruimte om een groot deel van de collectie ten toon te stellen. De prenten die wel te zien zijn, behoren tot de mooisten uit de collectie en zijn allemaal voorzien van een beknopte Engelse omschrijving.

Bereikbaarheid Japan Ukiyo-e Museum

Het Japan Ukiyo-e Museum ligt op ongeveer 3 kilometer van Matsumoto Station. Een aantal (niet allemaal) bussen van de “Town Sneaker” westelijke route stoppen bij het museum. De rit duurt ongeveer 15 minuten.