Kasteel Matsumoto

Kasteel Matsumoto

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een van de 12 originele kastelen van Japan staat in de stad Matsumoto zo ongeveer in het midden van Japan. Kasteel Matsumoto is een van de meest complete en mooiste van de originele 12. Ooit had iedere provincie-heer een eigen kasteel, maar velen daarvan zijn in de loop der tijd verloren gegaan. De hoofdgebouwen van Kasteel Matsumoto zijn gebouwd tussen 1592 en 1614. In tegenstelling tot veel Japanse kastelen zijn de muren van dit kasteel niet wit maar zwart.

Uniek aan Kasteel Matsumoto is dat het twee hoofdtorens heeft. Alle andere kastelen in Japan hebben slechts een hoofdtoren en daaromheen een aantal bijgebouwen. Dit kasteel heeft een grote en een kleine hoofdtoren. In combinatie met de zwarte muren zorgt dit voor een unieke sfeer van klasse. Mede hierdoor heeft het kasteel het predikaat Nationaal Erfgoed gekregen.

Zoals bij alle van de 12 originele kastelen is ook het interieur van Kasteel Matsumoto in volledig originele staat. Dat betekent dat alles opgebouwd is van hout. Vergelijken met de replica kastelen die opgetrokken zijn van beton is een houten interieur een bijzondere ervaring. Zeker als je bij de ingang je schoenen uit doet en op slippers over de planken vloeren loopt.

Het park rond het kasteel staat vol met kersenbomen en verandert in de lente in een fotogeniek spektakel van roze bloesem. Het zwarte kasteel torent daar statig bovenuit. De beste tijd om de kersenbloesem te zien hier is halverwege april.

Bereikbaarheid Kasteel Matsumoto

Kasteel Matsumoto ligt op 15 minuten lopen vanaf Matsumoto Station. Je kunt ook kiezen voor de “Town Sneaker” bus, die je er in 5 minuten naartoe brengt.