Nakamachi-dori

Nakamachi-dori

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In het centrum van Matsumoto zijn een paar straten waar de rijke handelsgeschiedenis van de stad nog duidelijk te zien is. Rond de straat Nakamachi-dori, niet ver van Kasteel Matsumoto, woonden tijdens de Edoperiode de rijke kooplieden van de stad. De oude woningen en pakhuizen in deze wijk zijn goed bewaard gebleven. Een aantal van de historische gebouwen doen nu dienst als winkels, restaurants en zelfs als ryokan.

Paralel aan Nakamachi-dori loopt “Kikker Straat”. Ook hier vind je historische gebouwen, maar van een ander genre. Deze straat is de hoofdroute naar het Shinto heiligdom Yohashira Jinja. Een hoop winkeliers vestigden zich langs deze straat om de bezoekers van het heiligdom souvenirs en eten te verkopen. Langs deze straat konden pelgrims dus dingen kopen, kaeru (買える) in het Japans. Deze straat diende ook als route terug naar huis, ook kaeru (帰る) in het Japans. Zo komt ook de straat aan zijn bijnaam, want kikker is in het Japans eveneens kaeru (蛙).

Bereikbaarheid Nakamachi-dori

Nakamachi-dori ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf Matsumoto Station is 5 minuten vanaf Kasteel Matsumoto. De oostelijke route van de “Town Sneaker” bus stopt hier ook.