Fuji Subaru Line 5th Station

Fuji Subaru Line 5th Station

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Fuji Subaru Line 5th Station is het populairste beginpunt voor het beklimmen van Mount Fuji. De helling van de berg is opgedeeld in tien zogenoemde “stations”. Het eerste station ligt aan de voet en het tiende station aan de top. Aan verschillende kanten van de berg liggen in totaal vier 5th Stations, de hoogste punten die over de weg te bereiken zijn.

Fuji Subaru Line 5th Station ligt aan de Yoshida Trail, een van de vier wandelroutes naar de top. Van de vier 5th Stations is dit de meest ontwikkelde. Dit heeft vooral te maken met de toegankelijkheid. Vanaf Tokyo is dit het best bereikbare beginpunt voor een klim naar de top van Mount Fuji.

Ook buiten het klimseizoen is Fuji Subaru 5th Station goed bereikbaar en is het hele jaar door een populaire bezienswaardigheid. Het uitzicht over de stad Kawaguchiko en de Vijf Meren is hier prachtig, wat het ook een leuke bestemming maakt voor niet-klimmers.

Het complex bestaat uit een groot parkeerterrein en een paar restaurants en winkels. Voor klimmers is dit de laatste gelegenheid om tegen redelijke prijzen eten en andere benodigdheden te kopen. Ook hoger op de berg zijn wandelstokken, zuurstoftanks, snacks en flesjes water te koop maar liggen de prijzen veel hoger.

De Yoshida Trail is de populairste wandelroute naar de top en passeert Fuji Subaru Line 5th Station (de wandelroute begint eigenlijk aan de voet van de berg). Er zijn behoorlijk wat berghutten onderweg om even te pauzeren. Wel kan het behoorlijk druk zijn, zeker na 8th Station.

Voor de klim naar de top reken op een wandeling van vijf tot zeven uur. Met de afdaling ben je drie tot vijf uur bezig. In de prijs in het overzicht hieronder zijn de kosten voor een retourtje met de bus opgenomen evenals een verplichte bijdrage van ¥ 1.000 voor het onderhoud van de wandelroute.

Bereikbaarheid Fuji Subara Line 5th Station

Fuji Subaru Line 5th Station ligt aan de noordzijde van Mount Fuji en is per bus verbonden met de stad Kawaguchiko. Vanaf de treinstations Kawaguchiko en Fujisan rijden regelmatig bussen naar het 5th Station. Tijdens het klimseizoen, als de Yoshida Trail open is, rijden de bussen ieder half uur. Daar buiten ongeveer een keer per uur.