Fujinomiya 5th Station

Fujinomiya 5th Station

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De helling van Mount Fuji is onderverdeeld in zogenoemde “stations”. De eerste stations liggen aan de voet van de berg en het tiende station is de top. Aan verschillende kanten van de berg zijn de vijfde stations het hoogste punt dat over de weg te bereiken is. Deze 5th Stations dienen dan ook als uitvalsbasis voor een klim naar de top. Na Fuji Subaru Line 5th Station is Fujinomiya 5th Station het populairst en meest ontwikkeld.

Fujinomiya 5th Station heeft een rechtstreekse busverbinding met de stations Shin-Fuji en Mishima op de Tokaido Shinkansen, de hogesnelheidslijn tussen Tokyo en Osaka. Vanuit het westen van Japan is dit de best bereikbare uitvalsbasis om Mount Fuji te beklimmen.

De weg naar Fujinomiya 5th Station is open van eind april tot eind november. Tijdens het klimseizoen mogen alleen shuttlebussen gebruik maken van de slingerende weg de berg op. Het 5th Station bestaat uit een winkel, een restaurant en toiletten. Dit is het laatste punt waar tegen redelijke prijzen benodigdheden zoals snacks, water, wandelstokken en zuurstoftanks te koop zijn.

Vanaf hier is de enige weg naar de top een wandelroute. De Fujinomiya Trail is een goed onderhouden route met een aantal berghutten onderweg. Fujinomiya 5th Station ligt op 2.378 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen 5th Station. De klim naar de top via de Fujinomiya Trail is dan ook de kortste van de vier routes. Voor de beklimming reken op 4 tot 7 uur. De afdaling gaat wat sneller.

De prijs in het overzicht hieronder bestaat uit twee componenten. Een retourtje met de bus de berg op kost ¥ 3.100. Daarnaast betaalt iedere klimmer ¥ 1.000 voor het onderhoud van de wandelroutes op de berg.

Fujinomiya 5th Station

Bereikbaarheid Fujinomiya 5th Station

Tijdens het klimseizoen vertrekt er in de ochtend ieder half uur een bus vanaf de stations Shin-Fuji en Mishima op de Tokaido Shinkansen. In de middag en buiten het klimseizoen vertrekt ongeveer iedere twee uur een bus naar Fujinomiya 5th Station.