Gotenba 5th Station

Gotenba 5th Station

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Van de vier 5th Stations aan de verschillende kanten van Mount Fuji is Gotenba 5th Station het laagst gelegen op 1.437 meter hoogte. Langs de routes maar de top liggen een aantal zogenoemde “stations”. De eerste stations liggen aan de voet van de berg en het tiende station is de top. De vijfde stations zijn de hoogst bereikbare punten per openbare weg.

Gotenba 5th Station is het minst ontwikkeld van de vier 5th Stations en bestaat uit weinig meer dan een bushalte, een parkeerterrein en een klein winkeltje. De route naar de top van Mount Fuji loopt vanaf hier via de Gotenba Trail. Dit is de langste route naar de top en de meeste klimmers doen er 7 – 10 uur over.

De Gotenba Trail is een moeilijke route om te beklimmen, maar de afdaling gaat relatief snel. Vanwege de lengte, de moeilijkheidsgraad en het hier en daar saaie landschap is deze route een stuk rustiger dan de andere bergpaden. Onderweg zijn er dan ook nauwelijks berghutten om even uit te rusten.

De toegangsprijs in het overzicht hieronder bestaat uit twee componenten. Een retourtje met de bus vanaf Gotenba Station kost ¥ 1.540. Daarnaast betalen klimmers ¥ 1.000 voor het onderhoud van de bergpaden.

Bereikbaarheid Gotenba 5th Station

Tijdens het klimseizoen rijdt er ’s ochtends ieder uur een bus vanaf Gotenba Station. Buiten het seizoen rijden er slechts drie bussen per dag.