Subashiri 5th Station

Subashiri 5th Station

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Langs de helling van Mount Fuji lopen vier wandelroutes van de voet naar de top. Langs iedere route staan zogenoemde “stations”. Aan de voet van de berg liggen de 1st Stations en de top is 10th Station. Voor de klim naar de top kiezen veel mensen een van de vier 5th Stations als hun startpunt, omdat het hoogste punten zijn die over de weg te bereiken zijn. Subashiri 5th Station is na Fuji Subaru Line 5th Station het makkelijkst bereikbaar vanaf Tokyo.

Tijdens het klimseizoen van begin juli tot begin september rijden er dagelijks bussen de berg op naar dit 5th Station. Van mei tot begin juli en van begin september tot oktober rijden de bussen alleen in het weekend. Net als Gotenba 5th Station even verderop is Subashiri 5th Station zeer beperkt in omvang. Er is alleen een parkeerplaats, een bushalte en een paar kleine winkeltjes en restaurantjes.

Vanaf hier leid de relatief rustige Subashiri Trail de richting de top van de berg. Vanaf 8th Station voegt deze wandelroute zich bij de veel drukkere Yoshida Trail die vanaf Fuji Subaru Line 5th Station komt en wordt het veel drukker met klimmers. Vanaf Subashiri 5th Station naar de top ben je ongeveer 5 – 8 uur onderweg. De afdaling gaat sneller.

De prijs in het overzicht hieronder is een combinatie van de prijs voor een retourtje met de bus vanaf Gotenba Station (¥ 2.060) en een bedrag dat iedere klimmer betaalt voor het onderhoud van de wandelroutes (¥ 1.000).

Bereikbaarheid Subashiri 5th Station

Subashiri 5th Station is per bus verbonden met Gotenba Station. In de ochtend vertrekken de bussen ieder uur en ’s middags iedere twee uur.