Weer in Nagano

Komende dagen in Nagano
donderdag
vrijdag
zaterdag
23 mei
24 mei
25 mei
Nagano
Nagano
Nagano
13°C
14°C
10°C
26°C
28°C
21°C
bewolkt
lichte regen
zeer lichte bewolking

De naam Nagano is internationaal vooral bekend vanwege de Olympische Winter Spelen van 1998. Een gebied dat geschikt is voor wintersport dus. De stad ligt centraal in Japan hoog in de bergen en is ooit ontstaan rond de tempel Zenko-ji, een van de populairste tempels in Japan. In de bergen ten noordwesten van de stad was ooit het hoofdkwartier van een groep ninja’s. Hier was ooit de legendarische Togakure Ninja School.

In het gebied rond Nagano liggen een aantal van Japan’s beste skigebieden, maar ook bekende kuuroorden zoals Nozawa Onsen en Shibu Onsen. Niet alleen mensen komen af op de warmwaterbronnen in het gebied, ook de sneeuwapen van Jigokudani warmen zich graag in het warme water.

Zien & doen in Nagano


 • Hakuba

  Hakuba

  Het skigebied van Hakuba is een van de populairste skigebieden in Japan. Hier ligt de onder skiërs geroemde Japanse poedersneeuw.

 • Myoko Kogen

  Myoko Kogen

  Het skigebied Myoko Kogen is het oudste van Japan en heeft onder andere de langste afdaling en de steilste ski helling van het land.

 • Olympische faciliteiten

  Olympische faciliteiten

  De Olympische Winterspelen van 1998 gaven Nagano internationale bekendheid. De Olympische faciliteiten zijn nog steeds in gebruik.

 • Togakushi Jinja

  Togakushi Jinja

  Volgens de Japanse mythologie wierp een godheid ooit een steen van Kyushu naar Nagano die landde waar nu Togakushi Jinja staat.

 • Togakushi Ninpo Museum

  Togakushi Ninpo Museum

  Het hoogtepunt van het Togakushi Ninpo Museum is het ninja huis, waar je de geheime wereld van de ninja’s kunt ervaren.

 • Zenko-ji

  Zenko-ji

  Een van de belangrijkste en meest populaire heiligdommen van Japan is de Boeddhistische tempel Zenko-ji in Nagano.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nagano. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nagano.

Nagano

Vervoer


Nagano heeft een directe verbinding met Tokyo via de Hokuriku Shinkansen. De reis per Shinkansen duurt ongeveer anderhalf uur en wordt volledig gedekt door de Japan Rail Pass. Ook rijden er bussen vanaf een aantal grote steden.

Het hoofdstation van de stad is de belangrijkste hub. Hier komen alle treinlijnen en veel van de buslijnen bij elkaar. Vanaf hier heb je dan ook de beste verbinding met de verschillende bezienswaardigheden in de stad en daar buiten.

Trein

Voor een uitstapje naar een aantal van de attracties buiten de stad ben je aangewezen op de trein. De JR Shinonoi-lijn verbindt Nagano met Matsumoto en Karuizawa. Deze lijn komt vanuit het zuiden hoofdstation binnen. Ten noorden van het station heet de lijn Kita-Shinano-lijn waar de lokale spoorwegmaatschappij Shinano Railway de dienstregeling uitvoert richting Myoko Kogen.

Ondergronds liggen de perrons van de lokale spoorwegmaatschappij Nagano Electric Railway, die de stad verbindt met het kuuroord Yudanaka Onsen en het daar achter liggende skigebied Shiga Kogen.

Bus

De belangrijkste buslijnen in de stad zijn de lijnen richting de tempel Zenko-ji, het voormalige Olympisch Dorp en het berggebied rond Togakushi.

 • Richting Zenko-ji: Alle bussen vanaf halte 1 op de bus terminal bij het hoofdstation rijden naar Zenko-ji
 • Richting Olympische faciliteiten: Alle bussen vanaf de oostzijde van het hoofdstation richting Suzaka en Yashima stoppen bij de Olympische faciliteiten
 • Togakushi: Bus nummer 70 rijdt vanaf de bus terminal bij het hoofdstation richting Togakushi

Hotels


Kom je naar Nagano om te skiën, dan kies je ongetwijfeld voor een hotel in een van de skigebieden. Heb je echter een ander doel, dan vind je hieronder een paar uitstekende locaties om te overnachten.

Nagano Station

De wijk ten noordwesten van het hoofdstation vormt het centrum van de stad. Hier heb je een prima keuze geschikt voor ieder budget. Bovendien zit je hier in het meest levendige gedeelte van de stad, dus hoef je je ook ’s avonds niet te vervelen.

Togakushi

In het berggebied rond Togakushi vind je een aantal leuke resort hotels maar ook een aantal kleinere ryokan. Dit gebied staat onder andere bekend om de ninja school die hier ooit zat.

Van ons blog


 • Sterrenkijken in Japan

  Sterrenkijken in Japan

  Ga je naar Japan en houd je van waarnemen? Dat komt goed uit, want er zijn veel lekker donkere plekken waar je goed kunt sterrenkijken in Japan!

 • Overnachten in een tempel in Tokyo

  Overnachten in een tempel in Tokyo

  Als je denkt aan overnachten in een tempel, dan denk je niet direct aan Tokyo. Maar ook in de hoofdstad van Japan vind je deze bijzondere ervaring.

 • 7 prachtige #Japan foto’s van Instagram

  7 prachtige #Japan foto’s van Instagram

  Japan is prachtig. Je moet het gewoon zien! Begin de warmup voor je reis met deze 7 Japan foto’s van Instagram en kom alvast in de stemming.

 • Japow deel 2: van Honshu via sneeuwapen naar Hokkaido

  Japow deel 2: van Honshu via sneeuwapen naar Hokkaido

  Tijdens deel 2 van de reis heeft het Japow team wat minder geluk met de sneeuw, maar gelukkig vermaken ze zich prima!

 • Japow deel 1: Honshu

  Japow deel 1: Honshu

  Het eerste gedeelte van de reis zit erop voor het Japow team. Vijf dagen hebben ze in de omgeving van Nagano genoten van een dik pak sneeuw.