Het skigebied Hakuba, in de bergen van Nagano, is een van de populairste skigebieden van Japan. Hier ligt de onder skiërs geroemde Japanse poedersneeuw. Er is een goede keuze uit skiresorts in het gebied. De Olympische Spelen van 1998 hebben Hakuba internationaal op de kaart gezet. Onder andere een aantal alpine onderdelen werden afgewerkt op de hellingen van dit gebied.

Vanwege de ligging is Hakuba goed te bereiken vanuit TokyoNagoya en Osaka. Vanuit Tokyo zou je een dagtrip kunnen maken, maar je hebt uiteraard meer aan je tijd als je hier overnacht. Na een dag op de pistes kom je heerlijk tot rust in een van de onsen warmwaterbronnen in het dorp.

Tien grote skiresorts zijn een samenwerking aangegaan waardoor het mogelijk is met één ticket gebruik te maken van alle faciliteiten. Het “Hakuba Valley Ticket” kost ¥ 6.000 (ongeveer € 55) en is 1 dag geldig. Meerdaagse tickets zijn iets goedkoper. Verder zijn er nog een aantal andere resorts die eigen tickets aanbieden of op kleinere schaal samenwerken.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Vanaf Nagano rijdt er een snelbus naar Hakuba. De bus vertrekt een aantal keer per dag vanaf Nagano Station en doet ruim een uur over de trip. Vanaf Matsumoto loopt er de JR Oito-lijn de bergen in. Deze lijn heeft 7 stations in het skigebied, dus ook voor vervoer van het ene naar het andere resort is de trein een goede keuze.