Myoko Kogen

Myoko Kogen

Het skigebied Myoko Kogen in de bergen ten noorden van Nagano is officieel het eerste ski gebied ooit in Japan, maar wordt niet overspoeld door toeristen. Het is altijd een klein resort gebleven en een geheim voor de massa. De focus ligt hier op sneeuw, niet op nachtclubs en after ski. Toch wordt dit skigebied gezien als een van de besten van Azië. Dat heeft wellicht te maken met de authentieke sfeer die er in het dorp Myoko hangt. Er zijn een paar traditionele bars waar skiërs na een dag in de sneeuw verhalen uitwisselen. Daarna gaat iedereen naar een onsen om op te warmen.

In het Myoko Kogen skigebied vind je 9 ski resorts allemaal met hun eigen unieke afdalingen. Andere skigebieden als Nozawa Onsen en Hakuba liggen in de buurt. Het resort Myoko Suginohara heeft de langste afdaling van Japan, zo’n 8,5 kilometer. Akakura Onsen Ski Resort heeft met 38 graden de steilste afdaling van het land.

De ski resorts beheren hun eigen liften. Als resultaat is er geen algemene liftpas die geldig is in alle resorts.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Vanaf Nagano Station neem de Kita-Shinano-lijn van Shinano Railway naar Myoko Kogen. De rechtstreekse rit duurt ongeveer 45 minuten. Myoko Kogen is het eindpunt van de lijn.