Myoko Kogen

Myoko Kogen

Myoko Kogen

Seizoen

Eind november – begin mei

Resorts

9 grote resorts

Liften

34 liften

Myoko One Day Pass

Geldig in 4 grote resorts

Hele dag

€ 47

Data en prijzen kunnen afwijken, check altijd de officiële website.

Het skigebied Myoko Kogen in de bergen ten noorden van Nagano is het eerste skigebied dat werd aangelegd in Japan en wordt gezien als een van de beste skigebieden in Azië. Desondanks wordt het niet overspoeld door toeristen. Het is altijd een klein resort gebleven en een geheim voor de massa. De focus ligt hier op sneeuw, niet op nachtclubs en apres ski.

Dat dit skigebied er echt is voor de fanatieke skiërs zie je terug in de authentieke sfeer die er in het dorp Myoko hangt. Er zijn een paar traditionele bars waar skiërs na een dag in de sneeuw verhalen uitwisselen. Daarna gaat iedereen naar een onsen om op te warmen.

En dat er verhalen uit te wisselen zijn is logisch. Er zijn een paar “-ste” onderdelen te vinden hier. Zo heeft het resort Myoko Suginohara de langste afdaling van Japan, een helling van zo’n 8,5 kilometer lengte. Ook de steilste afdaling van het land is hier te vinden in het Akakura Onsen Ski Resort. De helling van dit resort heeft op het steilste stuk een afdaling van 38 graden.

In het Myoko Kogen skigebied vind je in totaal 9 ski resorts allemaal met hun eigen unieke afdalingen. Andere skigebieden als Nozawa Onsen en Hakuba liggen in de buurt. De ski resorts in het gebied beheren hun eigen liften. Recent zijn vier van de resorts een samenwerking aangegaan waardoor je met één dag pas gebruik kunt maken van een behoorlijk aantal liften in het gebied. De 4 samenwerkende resorts zijn:

  • Akakura Onsen Ski Resort
  • Akakura Kanko Ski Resort
  • Myoko Suginohara Ski Resort
  • Ikenotaira Onsen Ski Resort

Via de officiële website van Myoko Tourism (zie de link in de widget links bovenaan deze pagina) zijn verschillende varianten van de skipas te bestellen. Zo is er de All Mountain Pass die het hele seizoen geldig is in alle 4 de resorts en de Myoko One Day Pass die 1 dag geldig is. Ook voor de individuele resorts zijn hier skipassen vooraf te bestellen.

Bereikbaarheid Myoko Kogen

Het skigebied is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Nagano rijdt er een rechtstreekse trein:

  • Kita-Shinano-lijn van Shinano Railway verbindt Nagano Station met Myoko Kogen. De rechtstreekse rit duurt ongeveer 45 minuten. Het skigebied is het eindpunt van de lijn.

Vanaf het treinstation zijn de verschillende resorts bereikbaar met de bus. In totaal doorkruisen 5 buslijnen het gebied, ieder met ongeveer één bus per uur. Voor de huidige dienstregeling zie deze pagina.