Myoko Kogen

Myoko Kogen

Myoko Kogen

Seizoen

Eind november – begin mei

Resorts

9 grote resorts

Liften

34 liften

All Mountain Pass

Geldig in 4 grote resorts

Hele dag

€ 41

Data en prijzen kunnen afwijken, check altijd de officiële website.

Het skigebied Myoko Kogen in de bergen ten noorden van Nagano is officieel het eerste ski gebied ooit in Japan, maar wordt niet overspoeld door toeristen. Het is altijd een klein resort gebleven en een geheim voor de massa. De focus ligt hier op sneeuw, niet op nachtclubs en after ski. Toch wordt dit skigebied gezien als een van de besten van Azië. Dat heeft wellicht te maken met de authentieke sfeer die er in het dorp Myoko hangt. Er zijn een paar traditionele bars waar skiërs na een dag in de sneeuw verhalen uitwisselen. Daarna gaat iedereen naar een onsen om op te warmen.

In het Myoko Kogen skigebied vind je 9 ski resorts allemaal met hun eigen unieke afdalingen. Andere skigebieden als Nozawa Onsen en Hakuba liggen in de buurt. Het resort Myoko Suginohara heeft de langste afdaling van Japan, zo’n 8,5 kilometer. Akakura Onsen Ski Resort heeft met 38 graden de steilste afdaling van het land.

De ski resorts in het gebied beheren hun eigen liften. Recent zijn vier van de resorts een samenwerking aangegaan waardoor je met één dag pas gebruik kunt maken van een behoorlijk aantal liften in het gebied.

Bereikbaarheid Myoko Kogen

Vanaf Nagano Station neem de Kita-Shinano-lijn van Shinano Railway naar Myoko Kogen. De rechtstreekse rit duurt ongeveer 45 minuten. Het skigebied is het eindpunt van de lijn.