Olympische faciliteiten

Olympische faciliteiten

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In 1998 organiseerde Japan voor de derde keer de Olympische Spelen. De Olympische Winterspelen vonden plaats in Nagano en bergdorpen in de buurt zoals Shiga KogenHakubaNozawa en Karuizawa. Ook na afloop van de Spelen hebben zijn de meeste evenementen locaties in gebruik gebleven als sport faciliteit. De Olympische faciliteiten liggen verspreid door de stad.

M-Wave

M-Wave is de overdekte ijsbaan die gebouwd werd voor de Olympische Spelen. Hier werden tijdens de langebaanwedstrijden geschaatst en wonnen Marianne Timmer, Gianni Rome en Ids Postma hun gouden medailles.

Een klein museum in de M-Wave vertelt het verhaal van de Olympische geschiedenis van Nagano. De museum winkel verkoopt allerhande memorabilia.

Ook nu nog wordt M-Wave gebruikt voor schaatswedstrijden. Het wereldkampioenschap en de wereldbekerwedstrijden vinden hier met enige regelmaat plaats.

Olympisch Stadion

Het Olympisch Stadion van Nagano werd speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 1998. Hier werd de openingsceremonie gehouden. De Olympische ringen staan nog steeds trots te glimmen voor het stadion.

Tegenwoordig vormt het stadion het middelpunt van het Minami Nagano Sports Park met een aantal verschillende sportfaciliteiten. Het stadion zelf doet nu dienst als honkbal stadion.

Bereikbaarheid Olympische faciliteiten

De Olympische faciliteiten liggen verspreid door de stad. Alle locaties zijn te bereiken per bus vanaf Nagano Station. M-Wave is de populairste locatie onder bezoekers. Bussen richting M-Wave vertrekken vanaf de oostzijde van het station.