Togakushi Jinja

Togakushi Jinja

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shinto heiligdom Togakushi Jinja ligt in de bergen ten westen van de stad Nagano. Volgens de Japanse mythologie stamt de keizerlijke familie af van de Godin van de Zon. Dit heiligdom heeft te maken met een verhaal waarin de Godin van de Zon zich verstopte in een grot in Kyushu voor haar broer die zich misdragen had. Omdat de zon zich verstopt had werd de wereld gehuld in duisternis.

Om de godin uit haar schuilplaats te lokken voerden een aantal godheden een dans uit voor de ingang van de grot. Toen de godin haar hoofd buiten de deur stak om te kijken wat er gebeurde greep een van de godheden de stenen deur van de grot en slingerde die ver weg. Uiteindelijk landde de steen in de buurt van Nagano en vormde Mount Togakushi. Het woord “togakushi” betekent zoiets als “verstopte deur”.

Togakushi Jinja ligt op de beboste helling van Mount Togakushi en bestaat eigenlijk uit drie heiligdommen: het Lage Heiligdom, het Middel Heiligdom en het Hoge Heiligdom. Het Middel Heiligdom is toegewijd aan de godheid die de dans organiseerde voor de grot van de Godin van de Zon en het Hoge Heiligdom aan de godheid die de stenen deur van Kyushu naar Nagano wierp.

Bezoekers komen het complex binnen bij het Lage Heiligdom. Vandaar loopt een wandelpad van 2 kilometer door het bos naar het Middel Heiligdom. Rond het Middel Heiligdom ligt een klein dorpje met wat winkeltjes en restaurantjes. Het Hoge Heiligdom ligt nog eens 2 kilometer lopen bergopwaarts. Ongeveer halverwege tussen het Middel en Hoge Heiligdom ligt het Togakushi Ninpo Museum dat vertelt hoe de legende van de verstopte deur ninja’s inspireerde.

Bereikbaarheid Togakushi Jinja

Vanaf de Nagano Bus Terminal naast Nagano Station neem lijn 70 richting Togakushi. De bus stopt bij de verschillende locaties van Togakushi Jinja. Voor het Lage Heiligdom stap uit bij de halte Togakushi-Hokosha. Het Middel Heiligdom ligt bij de bushalte Togakushi-Chusha. Voor het Hoge Heiligdom blijf in de bus zitten tot de halte Togakushi-Okushairiguchi.