Togakushi Ninpo Museum

Togakushi Ninpo Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In de 12de eeuw trok een krijger uit de omgeving van Nagano naar Iga, het broeinest van de ninja’s. Daar leerde hij al snel alle ninja trucjes en nadat hij terugkeerde naar Nagano richtte hij de Togakushi Ninja School op. Het Togakushi Ninpo Museum vertelt het verhaal van deze krijger en de generaties ninja’s die na hem kwamen.

Het museum ligt in de bossen ongeveer een uur buiten het centrum van Nagano, vlak naast de ingang van het Hoge Heiligdom van Togakushi Jinja. Het museum bestaat uit meerdere gebouwen waar aan de hand van foto’s en objecten het verhaal van de a Togakushi Ninja vertelt wordt. Alle teksten zijn alleen in het Japans beschikbaar.

Het hoogtepunt van het Togakushi Ninpo Museum is het ninja huis. Van buiten lijkt het een normaal Japans huis, maar van binnen is het een doolhof van verborgen gangen en passages.

Bereikbaarheid Togakushi Ninpo Museum

Vanaf Nagano Station neem bus nummer 70 richting Togakushi I en stap uit bij de halte Togakushi-Okushairiguchi. De rit duurt ongeveer een uur. Het Togakushi Ninpo Museum ligt vlak naast de bushalte.