Zenko-ji

Zenko-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een van de belangrijkste en meest populaire heiligdommen van Japan is de Boeddhistische tempel Zenko-ji in Nagano. In de 6de eeuw werd het Boeddhisme geïntroduceerd in Japan vanuit China en het eerste Boeddhistische standbeeld dat het land binnen kwam wordt bewaard in deze tempel. Het origineel wordt zorgvuldig bewaard, maar een kopie is een keer per 6 jaar een paar weken te bezichtigen.

Zenko-ji werd gesticht in de 7de eeuw als bewaarplaats voor dat belangrijke standbeeld. Tot op de dag van vandaag komen bezoekers van over heel Japan het heiligdom bekijken. De bezoekers en de economie die daaromheen ontstond is door de eeuwen heen dé belangrijke groeifactor voor Nagano geweest.

Het altaar van Zenko-ji staat in het hoofdgebouw. Daaronder ligt een ondergrondse gang waar je als bezoeker in het compleet donker doorheen loopt. Ergens in die gang hangt aan de muur de “sleutel tot het paradijs”. Als je die weet te vinden in het donker zouden al je zonden vergeven zijn.

Bereikbaarheid Zenko-ji

Alle bussen die vertrekken vanaf halte 1 van de Nagano Bus Terminal, naast Nagano Station, stoppen bij Zenko-ji. De rit duurt ongeveer 10 minuten.

Je kunt ook kiezen voor een trein van de spoorwegmaatschappij Nagano Electric Railway. De perrons van deze maatschappij liggen ondergronds onder Nagano Station. Neem een trein naar Zenkojishita Station. De rit duurt 4 minuten en vanaf dit station duurt de wandeling van ongeveer 5 minuten.