Weer in Nagoya

Komende dagen in Nagoya
donderdag
vrijdag
zaterdag
25 jul
26 jul
27 jul
Nagoya
Nagoya
Nagoya
26°C
27°C
29°C
34°C
36°C
37°C
zware regenval
lichte regen
bewolkt

Nagoya is de grootste stad in de Chubu regio, zeg maar de regio centraal Japan. Bovendien is het de vierde stad van het land na Tokyo, Yokohama en Osaka. Het is een van de belangrijkste economische regio’s van Japan met is de thuisbasis van onder andere Toyota, Honda en Mitsubishi.

De fabrieken van deze drie grote auto bouwers waren tijdens de Tweede Wereld Oorlog doelwit van veel bombardementen die een groot gedeelte van de stad met de grond gelijk gemaakt hebben. Dat verklaard meteen waarom Nagoya geen topbestemming is voor toeristen. Er is daar een vergelijking te trekken met bijvoorbeeld Rotterdam. Er zijn echter best wel wat redenen om ook hier eens uit de Shinkansen te stappen.

Een groot gedeelte van de stad is naoorlogse bouw met brede rechte lanen die de stad verdelen in nette ruiten. Nagoya heeft geen buurten met charmante steegjes waar je uren doorheen kunt dwalen, zoals je die bijvoorbeeld vindt in Osaka. Daarentegen kun je in hier prima shoppen en is ook het nachtleven verrassend bruisend. In deze reisgids nemen we je mee naar deze moderne metropool. Onder het kopje Zien & doen laten we je zien wat hier te beleven is en onder het kopje Vervoer vertellen we je hoe je je weg hier vindt. Besluit je om een nacht in Nagoya te blijven slapen, dan hebben we onder het kopje Hotels de beste opties voor je op een rijtje gezet.

Zien & doen in Nagoya


 • JR Central Towers

  JR Central Towers

  De JR Central Towers staan bovenop Nagoya Station en zijn het hoofdkantoor van JR Central.

 • Kasteel Nagoya

  Kasteel Nagoya

  Kasteel Nagoya werd gebouwd tijdens de Edoperiode als een van de drie kastelen van de shogun en is een van de grootste kastelen van Japan.

 • Midland Square

  Midland Square

  De wolkenkrabber Midland Square is met 247 meter het hoogste gebouw van Nagoya. Vanaf het Sky Promenade observatiedek heb je uitzicht over de stad.

 • Nagashima Spa Land

  Nagashima Spa Land

  Nagashima Spa Land is een attractiepark even buiten Nagoya. Het park staat vooral bekend vanwege een aantal spectaculaire achtbanen.

 • Osu Kannon

  Osu Kannon

  De Osu Kannon is een populaire Boeddhistische tempel in het centrum van de industriestad Nagoya.

 • SCMAGLEV & Railway Park

  SCMAGLEV & Railway Park

  In het SCMAGLEV & Railway Park vind je alles van stoomtrein tot magneetzweeftrein. Er staan een aantal echte treinstellen.

 • Sumoworstelen in Nagoya

  Sumoworstelen in Nagoya

  In juli is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Nagoya. Het juli toernooi vindt plaats in het Aichi Prefectural Gymnasium.

 • Toyota Automobiel Museum

  Toyota Automobiel Museum

  In het Toyota Automobiel Museum vind je een groot aantal modellen uit de Toyota catalogus en een verzameling aan buitenlandse auto’s.

 • Toyota Kaikan Museum

  Toyota Kaikan Museum

  Vanaf het Toyota Kaikan Museum kun je deelnemen aan een tour door de fabrieken van de autoproducent Toyota.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nagoya. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nagoya.

Osu Kannon

Vervoer


 • Centrair Airport

  Centrair Airport

  Centrair is de internationale luchthaven van Nagoya. Hier landen enkele Europese luchtvaartmaatschappijen.

 • Openbaar vervoer in Nagoya

  Openbaar vervoer in Nagoya

  Het openbaar vervoer in Nagoya is bijzonder goed geregeld. De metro is voor de meeste bestemmingen de makkelijkste keuze.

Hotels


Nagoya is de vierde stad van Japan met ruim 2 miljoen inwoners. Het is dan ook een ware metropool. Je hebt er een ruime keuze uit hotels voor ieder budget. De stad telt 16 wijken, dus de vraag is waar je nu het beste kunt overnachten. Dit zijn de beste wijken in de stad om te overnachten.

Naka

Bezoek je de stad voor het eerst, dan zit je het beste in de wijk Naka. Hier zit je centraal en dichtbij alle metrolijnen en bezienswaardigheden. Ondanks de verwoestingen die hier aangericht zijn in de Tweede Wereldoorlog zijn in Naka nog wel wat heiligdommen te vinden die honderden jaren oud zijn. Ook zit je hier dichtbij het nachtleven van de stad en is de wijk een paradijs voor foodies.

Sakae

De wijk Sakae is het winkelhart van de stad. Iedere straat barst hier van de winkels, van dure boetieks en warenhuizen tot kleding giganten zoals UNIQLO. Ook in deze wijk is het goed toeven als je het nachtleven zoekt.

Nishi

Zit je liever in een wat rustigere omgeving, kies dan voor een hotel in de wijk Nishi. Hier komen minder toeristen en zitten geen clubs en bars. In plaats daarvan loop je hier zo een park in. Ook kom je in deze week winkels tegen die hier al eeuwen zitten.

Van ons blog


 • De 12 hoogste torens van Japan

  De 12 hoogste torens van Japan

  In Japan is 27% van het land vlak genoeg om op te bouwen. Grond is schaars dus wordt er de hoogte in gebouwd. Dit zijn de hoogste torens van Japan.

 • De 10 grootste steden van Japan

  De 10 grootste steden van Japan

  Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.