Chubu Centrair International Airport

Centrair Airport

Vliegtickets

Naast de belangrijkste internationale luchthavens van Japan in Tokyo en Osaka begint ook Contrair Airport, de internationale luchthaven van Nagoya een steeds belangrijkere rol te spelen. Langzaam breidt het aantal intercontinentale verbinding hier uit.

  • Volledige naam: Chubu Centrair International Airport
  • Japanse naam: 中部国際空港 (Chubu Kokusai Kuko)
  • IATA-code: NGO
  • Officiële website: www.centrair.jp

Het gebied rond Nagoya de op twee na grootste metropoolregio van Japan, na Tokyo en Osaka. De economie in de regio wordt aangedreven door de productie industrie. Toyota heeft haar hoofdkwartier hier en Mitsubishi heeft hier een grote fabriek staan voor de productie van auto’s en vliegtuigen.

Als sinds 1944 heeft de regio een eigen luchthaven. Decennia lang was Nagoya Airport de gateway tot de metropoolregio. Behalve de overloop van het internationale verkeer naar Tokyo en Osaka werd hier ook veel vracht afgehandeld. Door de groei van de regio kwam Nagoya Airport in een residentieel gebied te liggen en kon het vliegveld niet meer meegroeien met de lokale economie.

Daarom werd in 2000 begonnen met de bouw van een nieuwe luchthaven op een kunstmatig eiland vlak voor de kust: Chubu Centrair International Airport. Toen de nieuwe luchthaven in 2005 in gebruik genomen werd verhuisde alle commerciële luchtvaart van Nagoya Airport naar het nieuwe Centrair Airport. Nagoya Airport is sindsdien alleen nog in gebruik als vliegveld voor privéjets.

Sinds de opening in 2005 groeit Centrair gestaag. In 2024 is begonnen met de aanleg van een tweede start- en landingsbaan.

Terminals

Bij de opening van Centrair Airport in 2005 werden alle vluchten afgehandeld in éé terminal. In 2019 is daar een tweede terminal aan toegevoegd.

Terminal 1 is het hoofdgebouw van de luchthaven. Aan de noordzijde worden de binnenlandse vluchten afgehandeld en het internationale verkeer komt en gaat vanaf de zuidzijde. Centrair doet niet onder voor andere grote internationale luchthavens in Japan en heeft een eigen winkelcentrum met meer dan 60 winkels.

Terminal 2 werd in 2019 geopend voor de afhandeling van prijsvechters met bestemmingen binnen Japan en enkele internationale lijnen naar bestemmingen in zuidoost Azië.

Chubu Centrair International Airport

NL ⇌ Centrair Airport

Vanaf Schiphol is er een redelijke keuze aan vluchten die, altijd met een overstap, naar Centrair Airport vliegen. Er zijn geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam. Hier een selectie van de snelste routes:

  • Korean Air heeft ook een goede verbinding met een overstap in Seoul. Via deze weg ben je ongeveer 16 uur onderweg.
  • China Airlines heeft ook een goede verbinding met een overstap in Taipei. Via deze weg ben je ongeveer 17 uur onderweg.
  • Cathay Pacific heeft een goede verbinding met een tussenstop in Hongkong. In totaal ben je ongeveer 19 uur onderweg.

Nagoya ⇌ Centrair Airport

De luchthaven ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van het centrum van Nagoya op een kunstmatig eiland in de Ise Baai. Er is een ruime keuze aan openbaar vervoer mogelijkheden om het vliegveld te bereiken. De belangrijkste opties zijn:

  • μSky Limited Express is een trein van de lokale spoorwegmaatschappij Meitetsu. Deze trein verbindt de luchthaven in 28 minuten met Nagoya Station. Hier sluit de lijn aan op de Tokaido Shinkansen richten Tokyo of Osaka, op de lokale spoorlijnen en het metronetwerk van Nagoya.
  • Centrair Limousine Bus verbindt de luchthaven met verschillende locaties in het centrum van Nagoya.