Kasteel Nagoya

Kasteel Nagoya

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het kasteel van Nagoya werd gebouwd tijdens de Edoperiode als een van de drie kastelen van de heersende Tokugawa familie. Het was in die tijd een van de grootste kastelen van Japan. De ooit bescheiden nederzetting rond Kasteel Nagoya is inmiddels uitgegroeid tot de vierde stad van Japan, en een van de grootste industriële regio’s van het land. De hoge concentratie industrie in de regio maakte het in de Tweede Wereldoorlog een waardevol gebied, waardoor de zwaarste bombardementen van de geallieerden hier plaats vonden.

Tijdens een van die bombardement in de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel vrijwel volledig verwoest. Het hoofdgebouw werd in 1959 herbouwd van beton. Tot de sluiting in mei 2018 was er in het hoofdgebouw een modern museum over de geschiedenis van het kasteel. Na sluiting is begonnen aan de sloop van het hoofdgebouw.

Het is de bedoeling dat in 2022 Kasteel Nagoya volledig herbouwd is van hout volgens de traditionele technieken waarmee het kasteel oorspronkelijk gebouwd werd.

Bij het kasteel hoort ook een paleis: Honmaru Goten. Ook dit gebouw werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het paleis is inmiddels volledig herbouwd met originele materialen en traditionele technieken. Sinds juni 2018 is Honmaru Goten volledig open voor het publiek.

Het park rond Kasteel Nagoya met grachten en indrukwekkende ommuringen kleurt tijdens het kersenbloesem seizoen helemaal roze. Het is een populaire plek onder de inwoners van Nagoya voor hanami.

Bereikbaarheid Kasteel Nagoya

Het kasteel van Nagoya is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Hierbij is de metro de makkelijkste keuze. Het dichtstbijzijnde metrostation op 3 minuten lopen van Kasteel Nagoya.

  • Meijo-lijn van de metro van Nagoya rijdt een rondje onder het centrum van de stad. Vanaf Nagoya Station neem je de Sakuradori-lijn en stap je over op de Meijo-lijn in Hisayaodori Station. Het kasteel ligt vlakbij Shiyakusho Station.