Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land

Openingstijden

Dagelijks 9:30 – 17:00

Tickets

1 dag

v.a. € 34

Klook

Nagashima Spa Land is een attractiepark even buiten Nagoya. Het park staat vooral bekend vanwege een aantal spectaculaire achtbanen. De grootste van allemaal is de Steel Dragon 2000, die een aantal records in bezit heeft (gehad).

De Steel Dragon 2000 was met 153 kilometer per uur de snelste achtbaan ter wereld tot de opening van de Dodonpa in Fuji-Q Highland. Met een hoogte van 97 meter was het bovendien hoogste achtbaan met een gesloten circuit tot Top Thrill Dragster in de V.S. de record verbak. Met een lengte van 2.479 meter is de Steel Dragon 2000 wel nog steeds de langste achtbaan ter wereld.

Behalve de Steel Dragon 2000 telt Nagashima Spa Land nog 10 achtbanen van verschillend kaliber.

Naast het attractiepark ligt een aquapark met een aantal spectaculaire waterglijbanen, een kuuroord met een aan onsen baden een een museum gewijd aan de Japanse kinderheld Anpanman.

Bereikbaarheid Nagashia Spa Land

Het attractiepark is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De makkelijkste manier om van Nagoya naar Nagashima Spa Land te reizen is per bus. Vanaf het Meitetsu Bus Center naast Nagoya Station vertrekt iedere 20-30 minuten een bus naar Nagashima Onsen, het busstation voor de deur van het attractiepark. Vanaf de Sakae Bus Terminal, iets ten oosten van Nagoya Station rijdt ‘s ochtends iedere 30 minuten een bus naar Nagashima Onsen en ‘s middags iedere 30 minuten in omgekeerde richting. De busrit duurt ongeveer 55 minuten.

Reis je met de Japan Rail Pass dan kies je wellicht liever voor de trein. Vanaf Nagoya Station neem de Kansai-lijn richting Kameyama en stap uit bij Kuwana Station. Vanaf hier neem een bus naar Nagashima Onsen. Via deze route ben je ongeveer 1 uur en 15 minuten onderweg.