Openbaar vervoer in Nagoya

Openbaar vervoer in Nagoya

Dagkaarten

Het gemeentelijk vervoersbedrijf van Nagoya biedt verschillende dagkaarten aan voor het openbaar vervoer. Kies voor een combinatie van metro en bus of alleen de bus.

Nagoya Transportation Bureau

Naar Nagoya

Nagoya ligt ongeveer in het midden van Japan en is als grote stad uitstekend bereikbaar. De stad heeft een eigen internationale luchthaven: Centrair Airport. Hier landen binnenlandse vluchten vanuit een aantal belangrijke bestemmingen binnen Japan en internationale vluchten vanuit Azië, Noord-Amerika en Europa. Vanaf de luchthaven rijden rechtstreekse bussen naar een aantal bestemmingen in het centrum van Nagoya, maar voor internationale reizigers is de trein waarschijnlijk de makkelijkste keuze. In nog geen half uur rijdt de μSky Limited Express van de luchthaven naar Nagoya Station, het belangrijkste station van de stad.

Op Nagoya Station sluit de spoorlijn vanaf de luchthaven aan op de Shinkansen hogesnelheidstrein. Reis je van elders in Japan met het openbaar vervoer naar Nagoya dan is de kans groot dat je aankomt met de Shinkansen. Nagoya ligt aan de Tokaido Shinkansen lijn tussen Tokyo en Osaka. Vanaf Tokyo duurt de reis ongeveer 2 uur en Osaka ligt op ongeveer 1 uur reizen.

Openbaar vervoer in Nagoya

Als vierde stad van Japan heeft Nagoya een uitgebreid openbaar vervoer netwerk met treinen, metro’s en bussen om inwoners en bezoekers van A naar B te brengen. De meeste bezienswaardigheden liggen in de buurt van een metrostation, maar afhankelijk van je bestemming is soms de trein sneller.

Metro

Afhankelijk van je bestemming binnen de stad is de metro over het algemeen de handigste vorm van openbaar vervoer. In totaal doorkruisen 6 metrolijnen het centrum van Nagoya. De Meijo-lijn is een circulaire lijn die alle andere lijnen een of twee keer kruist.

De verschillende metrolijnen hebben allemaal een eigen kleur die terug komt op de lijnenkaart en de stations. Bovendien is de metro van Nagoya volledig tweetalige. Alle informatie die in het Japans beschikbaar is, is ook in het Engels te zien of te horen. Daarmee loopt de stad voor op een aantal andere grote steden in Japan.

Openbaar vervoer in Nagoya: metro

Trein

De trein dient met name als verbinding tussen het centrum van de stad en de buitenwijken of de gebieden daarbuiten. De lijnen van JR zijn nauwelijks nuttig als je als toerist in de stad bent. Met name de lijnen van de private spoorwegmaatschappij Meitetsu zouden wel eens handig kunnen zijn.

  • Meitetsu Inuyama-lijn verbindt het centrum van Nagoya met Inuyama, onder andere bekend vanwege Kasteel Inuyama
  • Meitetsu Toyota-lijn verbindt het centrum van Nagoya met Toyota, het hoofdkwartier van de gelijknamige autoproducent
  • Meitetsu Airport-lijn verbindt het centrum van Nagoya met Chubu Centrair International Airport