Osu Kannon

Osu Kannon

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Osu Kannon is een populaire Boeddhistische tempel in het centrum van Nagoya. In de 13de eeuw werd de tempel gebouwd ergens in een naburige prefectuur. Op deze locatie was de tempel al een paar keer verwoest door overstromingen, dus in 1612 besloot de shogun de tempel te verhuizen naar de huidige locatie binnen de stad. De huidige gebouwen stammen uit de 20ste eeuw.

Onder het hoofdgebouw van Osu Kannon ligt de Shinpukuji Bibliotheek. Hier worden ruim 15.000 oude Japanse en Chinese religieuze teksten bewaard. Een van de belangrijkste stukken van de bibliotheek is de eerste kopie van Kojiki. Hierin wordt de vroege geschiedenis van Japan beschreven, waarvan een gedeelte niet anders kan worden omschreven dan een mythe.

Het belangrijkste relikwie van Osu Kannon is een houten standbeeld van de Godin van Troost en Genade. Dit standbeeld is handgesneden door Kobo Daishi, een van de sleutelfiguren in het Japanse Boeddhisme.

Iedere maand wordt op de 18e en 28e een vlooienmarkt gehouden in het tempelcomplex. Zo’n 60 kraampjes verkopen uiteenlopende zaken, waaronder souvenirs en antiek. Vlak naast de tempel ligt de Osu Winkelstraat, een populaire overdekte winkelstraat zoals er zoveel zijn in Japan.

Bereikbaarheid Osu Kannon

De Osu Kannon is prima te bereiken met het openbaar vervoer, het gelijknamige metrostation ligt vlakbij op de Tsurumai-lijn. Vanaf Nagoya Station neem de Higashiyama-lijn en stap in Fushimi over op de Tsurumai-lijn. Je kunt er ook voor kiezen om uit te stappen op Kamimaezu Station en via de winkelstraat naar de tempel te lopen.