Sumoworstelen

Sumoworstelen in Nagoya

Een van de meest spectaculaire traditionele sporten van Japan is het sumoworstelen. Zwaarlijvige worstelaars proberen elkaar zo snel mogelijk uit balans of uit de ring te werken. De sport is vergeven van tradities en rituelen, wat het veel interessanter maakt dan je wellicht zou vermoeden.

Iedere oneven maand houdt de Japanse Sumo Federatie een Grand Tournament, een Groot Toernooi. Het eerste (januari), derde (mei) en vijfde (september) toernooi vindt plaats in de Kokugikan Sumo Arena in Tokyo. De andere drie toernooi vinden respectievelijk plaats in Osaka (maart), Nagoya (juli) en Fukuoka (november).

Sumo toernooi in Nagoya

Juli Toernooi

2de zondag in juli t/m 4de zondag in juli

In juli is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Nagoya. Het evenement begint op de tweede zondag van juli en duurt 15 dagen. De voorverkoop van de tickets start over het algemeen halverwege juni. De kaartjes voor de goedkoopste zitplaatsen zijn te bemachtigen vanaf ¥ 2.500 en voor de duurste plekken direct naast de ring ben je ¥ 20.000 kwijt.

Bereikbaarheid sumoworstelen in Nagoya

Het sumoworstelen in Nagoya wordt gehouden in de Dolphin’s Arena, direct naast Kasteel Nagoya. Vanaf Nagoya Station is de snelste manier om hier te komen met de metro. Neem de Sakuradori-lijn richting Tokushige en stap op Hisayaodori Station over op de Meijo-lijn richting Ozone. De Dolphin’s Arena ligt op een paar minuten lopen vanaf Shiyakusho Station.