Toyota Automobiel Museum

Toyota Automobiel Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De regio rond Nagoya wordt op industrieel gebied gedomineerd door Toyota. In het Toyota Kaikan Museum kun je gratis deelnemen aan een rondleiding door de fabriek. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van het automerk, dan is het Toyota Automobiel Museum de bestemming bij uitstek. In dit museum leer je Toyota kennen als kleine textielmaker die uitgroeide tot de grootste autoproducent ter wereld.

Toyota Automobiel Museum

Het begon allemaal aan het eind van de 19de eeuw toen de Japanse ondernemer Sakichi Toyoda een weefmachine uitvond die automatisch stopte als de draad brak. Tot aan dat moment was er per weefmachine een werknemer nodig om de productie te stoppen als een draad brak. Met deze vernuftige automatisering kon één werknemer meerdere machines beheren. Deze uitvinding werd voor veel geld aan Europa verkocht en de zoon van Toyoda kreeg een mooi bedrag om zelf een bedrijf te starten. Hij besloot auto’s te gaan bouwen. Hij besloot dat bedrijf uiteindelijk Toyota te noemen, een net iets andere uitspraak van zijn achternaam.

Over de jaren heen werden bij Toyota een aantal innovatieve processen bedacht om de efficiency van de productie te optimaliseren. Deze innovaties waren zo succesvol dat ze door veel andere bedrijven zijn gekopieerd en het zorgde er bovendien voor dat Toyota de grootste autoproducent ter wereld werd.

In het Toyota Automobiel Museum staan een groot aantal modellen uit de Toyota catalogus, van de begindagen in de jaren 1930 tot de futuristische modellen van de toekomst. Behalve dat vind je er ook een selectie van Europese en Amerikaanse auto’s die het bedrijf over de jaren heen verzameld heeft, deels uit passie voor auto’s maar waarschijnlijk ook deels om te kijken wat de concurrentie deed.

Toyota Automobiel Museum

Bereikbaarheid Toyota Automobiel Museum

Het museum ligt een klein stukje buiten de stad maar is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Nagoya Station neem de metro Higashiyama-lijn naar het eindpunt Fujigaoka. Stap hier over op het Linimo Maglev treintje. Het museum ligt naast Geidaidori Station.