Nozawa Onsen

Nozawa Onsen

Nozawa Onsen reisgids

Diep in de bergen van de prefectuur Nagano ligt het slaperige dorpje Nozawa Onsen. Sinds de Edoperiode onderhoudt de lokale bevolking 13 kleine openbare badhuizen die allemaal gevoed worden door de warmwaterbron onder het dorp. De badhuizen zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

In de winter komt het slaperige dorpje tot leven, als de wintersporters arriveren op de skipistes. Nozawa Onsen kan zich tot de top winter-bestemmingen in Japan rekenen. Van over de hele wereld komen skiërs en snowboarders naar het ski resort waar in 1998 de biathlon van de Olympische Spelen van Nagano plaats vond. Het dorp is goed voorbereid op buitenlandse bezoekers met menu’s en bewegwijzering in het Engels.

Openbaar vervoer


Nozawa Onsen is alleen bereikbaar met de auto of de bus. Vanaf Tokyo neem de Hokuriku Shinkansen naar Iiyama. Hier stap je over op de Nozawa Onsen Liner bus, die om het uur rijdt. De vertrektijden van de bus zijn niet afgestemd op de aankomsttijden van de Shinkansen, dus de kans is groot dat je even moet wachten op de aansluiting. De Japan Rail Pass is geldig voor de Shinkansen maar niet voor de bus. In de winter rijden er bussen vanaf Tokyo, Nagoya en Osaka rechtstreeks naar Nozawa Onsen.

Overnachten in Nozawa Onsen


Het dorpje is niet zo groot. Alles is gemakkelijk te voet te bereiken. Hier een paar tips voor een goede overnachting.

Kiriya Ryokan

Geniet van traditionele Japanse gastvrijheid in een ryokan. Slaap in een futon op een vloer van tatami matten en geniet van een Japans ontbijt. Kiriya Ryokan heeft een eigen warmwaterbronbad.

Kamoshika Ski Lodge

Ski tot aan de voordeur, 50 meter van de skilift. Na een dag in de sneeuw kom je tot rust in de gemeenschappelijke woonkamer waar je makkelijk contact legt met andere reizigers.

Nozawa Onsen Village

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nozawa Onsen. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nozawa Onsen.

Zien & doen in Nozawa Onsen


Nozawa Onsen Snow Resort

Nozawa Onsen Snow Resort

Dit skiresort is een van de oudsten van Japan. Wintersporters komen hier graag voor de combinatie van sneeuw en hotsprings.

Nozawa Onsen Village

Nozawa Onsen Village

Het dorpje zelf is een traditioneel kuuroord waar de tijd stil heeft gestaan. De warmwaterbronnen zijn pittoresk en nostalgisch tegelijk.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Nozawa Onsen.

Van ons blog


  • Japow deel 1: Honshu
    Het eerste gedeelte van de reis zit erop voor het Japow team. Vijf dagen hebben ze in de omgeving van Nagano genoten van een dik pak sneeuw.