Nozawa Onsen Snow Resort

Nozawa Onsen Snow Resort

De hellingen rond het bergdorp Nozawa Onsen vormen een van de oudste skigebieden van Japan. Het Nozawa Onsen Snow Resort is al sinds 1924 een populaire bestemming. Moderne skiliften brengen je naar de top van een van de lange, snelle afdalingen. Op heldere dagen is de Japanse Zee te zien vanaf de top van de berg.

Tijdens de Olympische Spelen van Nagano in 1998 is het biathlon onderdeel afgewikkeld op de pistes van het Nozawa Onsen Snow Resort. Een klein ski museum in het dorp vertelt wat over de geschiedenis van het resort en heeft een tentoonstelling van historische ski’s.

Nozawa Onsen Snow Resort heeft afdalingen voor ieder niveau, van beginner tot die-hard. Niet alleen Japanners komen hier graag skiën. Wintersporters van over de hele wereld reizen hierheen voor de losse poedersneeuw. Vergeleken met elders in Japan spreken er dan ook heel veel mensen Engels. Restaurants en hotels zijn allemaal voorbereid op de komst van buitenlandse reizigers. Na een dag in de sneeuw kun je heerlijk ontspannen in de warmwaterbronnen van het Nozawa Onsen Village.

Om van alle 21 liften in het resort gebruik te kunnen maken heb je aan één skipas voldoende. Een halve dag kost ¥ 3.700 en voor een hele dag ben je ¥ 4.800 kwijt.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

De hellingen van het Nozawa Onsen Snow Resort lopen tot aan de rand van het dorp. Alle hotels liggen op loopafstand. De bussen vanuit Tokyo, Nagoya en Osaka komen aan op de Nozawa Onsen Chuo Bus Terminal in het dorp.