Nozawa Onsen Village

Nozawa Onsen Village

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Nozawa Onsen Village is een nostalgisch onsen dorpje aan de voet van het Nozawa Onsen Snow Resort. Het dorpje is een aaneenschakeling van smalle straatjes met traditionele gebouwen. Een aantal hiervan zijn kleine openbare badhuizen waar je als bezoeker kunt ontspannen in de warmwaterbronnen.

De badhuizen zijn gemeenschappelijk eigendom van de inwoners van Nozawa Onsen Village. Veel van de badhuizen staan al in het dorp sinds de Edoperiode. Ieder openbaar bad is simpel maar rustiek met één bad per geslacht. Alle badhuizen zijn gratis toegankelijk.

Het grootste badhuis in Nozawa Onsen Village is Oyu, in een prachtig houten gebouw midden in het dorp. De meeste ryokans en hotels in het dorpje hebben hun eigen baden, alleen toegankelijk voor overnachtende gasten.

Een klein stukje de berg op ligt de Ogama bron. Het water is hier bijna op het kookpunt en is veel te warm om in te baden. De locals gebruiken deze bron om mee te koken. Een lokale specialiteit is onsen tamago, in het bronwater gekookte eieren.

Bereikbaarheid Nozawa Onsen Village

De baden van het kuuroord liggen verspreid door het dorp, allemaal op loopafstand van elkaar en van de accommodaties.