Takayama

Takayama

Takayama

Takayama reisgids

De kleine stad Takayama ligt in de bergen van de prefectuur Gifu, in centraal Japan. De geschiedenis van de stad gaat zo’n 2.000 jaar terug. In haar huidige vorm is de stad ongeveer 400 jaar oud.

Takayama was en is een stad de gonst van de bedrijvigheid van haar meubelmakers. Houten meubels in een karakteristieke stijl hebben de stad haar rijkdom gegeven. Toen Kyoto nog hoofdstad van Japan was, werd een beroep gedaan op de meubelmakers hier om het keizerlijk paleis aan te kleden. Ook veel tempels in Kyoto bestelden hun meubels in bij het meubelmakers gilde in de stad.

De werklui brachten dus een hoop naar Kyoto, maar ze namen ook weer een hoop mee terug. Ze waren zo onder de indruk van de sfeer van Kyoto en probeerden dat thuis te recreëren. Net als Kyoto telt Takayama een groot aantal Boeddhistische tempels en Shinto heiligdommen. Ook de sfeer van de oude hoofdstraat doet denken aan Kyoto.

Desondanks is de stad kleinschalig. Het hele historische centrum is gemakkelijk te voet te verkennen. Een bezoek is pas compleet als je de lokale specialiteiten hebt geprobeerd. Hida-gyu is de naam van het rundvlees uit de Hida regio, het gebied rond de stad. Hida-gyu wordt gezien als een van de lekkerdere soorten Wagyu (Japans rundvlees), zeker als je het vraagt aan de inwoners hier. Ook de lokale interpretatie van de ramen noedels staat hoog aangeschreven.

Als je in Takayama bent mag je ook eigenlijk het nabijgelegen dorp Shirakawa-go niet missen. Shirakawa-go is een goed bewaard gebleven dorpje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege de unieke bouwstijl.

Openbaar vervoer


Vanaf Tokyo reis je eenvoudig met de trein naar Takayama. Neem de Tokaido Shinkansen naar Nagoya of de Hokuriku Shinkansen naar Toyama. Op beide stations kun je overstappen op de JR Limited Express Hida richting Takayama.

Bus

Het historische centrum rond Sannomachi en de meeste andere bezienswaardigheden zijn eenvoudig te voet te bereiken vanaf het station. Daar buiten is de bus het handigste vervoersmiddel. Er lopen twee toeristische busroutes door de stad:

  • Machimachi Bus: Rijdt een rondje rond het historische centrum en stopt bij een aantal bezienswaardigheden
  • Sarubobo Bus: Rijdt richting het Hida Folk Village en Matsuri no Mori

Met een dagpas, verkrijgbaar op het busstation, maak je een dag onbeperkt gebruik van deze twee bussen.

Overnachten in Takayama


In het centrum van de stad ligt alles op loopafstand. Qua locatie zit je dus eigenlijk overal prima. Ben je op zoek naar een hotel en heb je een auto gehuurd, kijk dan wel even in de omschrijving of er parkeerruimte beschikbaar is.

Ryokan

Een verblijf in een traditioneel, historisch stadje is natuurlijk pas compleet met een verblijf in een traditionele, historische accommodatie. Een ryokan is een typisch Japans logement waar je slaapt in een futon op tatami matten, een traditionele maaltijd voorgeschoteld krijgt en ontspant in een onsen. Een ryokan mag dan traditioneel zijn, je kunt ze gewoon boeken via de populaire boekingsites.

Shirakawa-go

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Takayama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Takayama.

Zien & doen in Takayama


Hida Folk Village

Hida Folk Village

In het openluchtmuseum Hida no Sato zijn historische huizen uit de omgeving bijeen gebracht en opengesteld.

Higashiyama Wandelweg

Higashiyama Wandelweg

De Higashiyama Wandelweg is een rustige wandelroute door het tempeldistrict van de stad.

Sannomachi

Sannomachi

Het stadscentrum, gelegen in de wijk Sannomachi, is een aaneenschakeling van prachtig bewaard gebleven historische gebouwen.

Satoyama Tours

Satoyama tour

Ervaar het Japanse platteland op de fiets met een Satoyama Tour. Ontdek hoe rijst wordt verbouwd en hoe mensen buiten de steden leven.

Shirakawa-go

Shirakawa-go & Gokayama

Het oude dorp Shirakawa-go staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bouwstijl van de huizen in dit gebied is uniek.

Takayama Festival

Takayama Festival

Het Takayama Festival is een van de drie grote festivals van Japan. Het festival vindt twee keer per jaar plaats.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Takayama.

Van ons blog