Hida Folk Village

Hida Folk Village

Hida Folk Village

Hida Folk Village

In het openluchtmuseum Hida Folk Village staan meer dan 30 huizen vanuit de hele Hida regio rond Takayama. In dit bergachtige gebied valt in de winter veel sneeuw. De huizen zijn zo gebouwd dat ze de druk van een dik pak sneeuw op het dak kunnen weerstaan. Alle huizen stammen uit de Edoperiode (1603 – 1868) en zijn van de originele locaties overgebracht.

Het hoogtepunt van het museum zijn de gassho-zukuri huizen met stijle strodaken, zoals ze ook staan in het nabijgelegen Shirakawa-go. Verder staan er een paar pakhuizen en houthakkers hutten in het Hida Folk Village. De gebouwen vormen samen een soort dorpskern.

Alle huizen zijn in originele staat, goed onderhouden en volledig toegankelijk voor bezoekers. De haarden in de huizen worden iedere ochtend aangestoken en branden de hele dag door. Je ziet hier niet alleen de historie, de geur van de vuren neemt je echt mee terug in de tijd.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Takayama Station bereik je het Hida Folk Village met de bus in 10 minuten of te voet in een half uur.