Hida Folk Village

Hida Folk Village

Tickets

Sla de wachtrij bij de kassa over en koop je kaartje online voor je bezoek. Via Viator boek je veilig en snel online je ticket voor het Hida Folk Village.

Viator

In het openluchtmuseum Hida Folk Village staan meer dan 30 huizen vanuit de hele Hida regio rond Takayama. In dit bergachtige gebied valt in de winter veel sneeuw. De huizen zijn zo gebouwd dat ze de druk van een dik pak sneeuw op het dak kunnen weerstaan. Alle huizen stammen uit de Edoperiode (1603 – 1868) en zijn van de originele locaties overgebracht.

Het hoogtepunt van het museum zijn de gassho-zukuri huizen met stijle strodaken, zoals ze ook staan in het nabijgelegen Shirakawa-go. Verder staan er een paar pakhuizen en houthakkers hutten in het Hida Folk Village. De gebouwen vormen samen een soort dorpskern.

Alle huizen zijn in originele staat, goed onderhouden en volledig toegankelijk voor bezoekers. De haarden in de huizen worden iedere ochtend aangestoken en branden de hele dag door. Je ziet hier niet alleen de historie, de geur van de vuren neemt je echt mee terug in de tijd.

Bereikbaarheid Hida Folk Village

Vanaf Takayama Station bereik je het openluchtmuseum met de bus in 10 minuten of te voet in een half uur. Kies je voor de bus, neem dan deze lijn:

  • Sarubobo Bus is een speciale buslijn voor toeristen die de belangrijkste bezienswaardigheden van Takayama met elkaar verbindt. Bussen vertrekken ongeveer iedere 30 minuten.