Takayama Festival

Takayama Festival

Takayama Festival

Takayama Festival

Het Takayama Festival in de bergstad Takayama is een van de drie grote festivals van Japan. Het festival vindt twee keer per jaar plaats. In de lente organiseert het Shinto heiligdom Hie Jinja aan de zuidzijde van het historische centrum de festiviteiten. In de herfst neemt Hachiman Jinja de organisatie op zich.

De bijnaam van Hie Jinja is Sanno-sama, dus het Lente Festival heet in de volksmond Sanno Festival. In diezelfde gewoonte wordt het Herfst Festival Hachiman Festival genoemd.

Beide edities van het Takayama Festival omvatten vergelijkbare activiteiten. Het hoogtepunt is een optocht door de stad met traditionele praalwagens, begeleid door taiko drummers. De praalwagens worden buiten de festival periodes opgeslagen op verschillende locaties in de stad en zijn niet te bezichtigen. In het Matsuri no Mori Festival Museum zijn replica’s van de wagens het hele jaar door te bewonderen.

Als een van de grootste festivals in Japan wordt Takayama Festival iedere editie bezocht door enkele honderdduizenden bezoekers vanuit heel Japan en over de hele wereld. In de festival periode zijn hotelkamers dus al snel uitverkocht.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Takayama Festival vindt plaats op verschillende locaties in het historische centrum van Takayama, op 10 minuten lopen vanaf Takayama Station.