Takayama Matsuri

Takayama Matsuri

Kanto Matsuri

Datum

14 & 15 april (lente editie)

9 & 10 oktober (herfst editie)

Locatie

Takayama

Toegang

Langs de route

gratis


Data en prijzen kunnen afwijken, check altijd de officiële website.


Het Takayama Matsuri festival in de bergstad Takayama is een van de drie grote festivals van Japan. Het festival vindt twee keer per jaar plaats. In de lente organiseert het Shinto heiligdom Hier Jinja aan de zuidzijde van het historische centrum de festiviteiten. In de herfst neemt Hachiman Jinja de organisatie op zich.

De bijnaam van Hie Jinja is Sanno-sama, dus het Lente Festival heet in de volksmond Sanno Festival. In diezelfde gewoonte wordt het Herfst Festival Hachiman Festival genoemd.

Beide edities van het Takayama Matsuri omvatten vergelijkbare activiteiten. Het hoogtepunt is een optocht door de stad met traditionele praalwagens, begeleid door taiko drummers. De praalwagens worden buiten de festival periodes opgeslagen op verschillende locaties in de stad en zijn niet te bezichtigen. In het Matsuri no Mori Festival Museum zijn replica’s van de wagens het hele jaar door te bewonderen.

Als een van de grootste festivals in Japan wordt Takayama Matsuri iedere editie bezocht door enkele honderdduizenden bezoekers vanuit heel Japan en over de hele wereld. In de festival periode zijn hotelkamers dus al snel uitverkocht.

Bereikbaarheid Takayama Matsuri

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in het historische centrum van Takayama, op 10 minuten lopen vanaf Takayama Station.