Yamanouchi

Yamanouchi

Weer in Yamanouchi

Komende dagen in Yamanouchi
donderdag
vrijdag
zaterdag
23 mei
24 mei
25 mei
Yamanouchi
Yamanouchi
Yamanouchi
14°C
14°C
10°C
25°C
26°C
19°C
bewolkt
lichte regen
licht bewolkt

Ten noordoosten van de stad Nagano ligt het berggebied van Yamanouchi. De grootste trekpleister in het gebied is het Jigokudani Monkey Park, waar de apen uit de omliggende bergen komen baden in een warmwaterbron. Niet alleen de apen komen af op het warme water. De kuuroorden van Shibu Onsen en Yudanaka Onsen trekken veel menselijke bezoekers.

In Yamanouchi ligt ook Shiga Kogen, het grootste skiresort van Japan. Met één toegangsbewijs kunnen skiërs hier gebruik maken van talloze hellingen. Een aantal van de hellingen hier zijn gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen van 1998 in Nagano.

Zien & doen in Yamanouchi


 • Shibu Onsen

  Shibu Onsen

  Het kuuroord Shibu Onsen is een eeuwenoud kuuroord in de bergen ten noordoosten van Nagano. Er heerst hier een traditionele sfeer.

 • Shiga Kogen

  Shiga Kogen

  Shiga Kogen, in de bergen buiten Nagano, is het grootste skigebied van Japan. Met één liftpas heb je toegang tot maar liefst 52 liften en afdalingen.

 • Sneeuwapen van Jigokudani

  Sneeuwapen van Jigokudani

  In Jigokudani Monkey Park komen de wilde sneeuwapen uit de bergen van Yamanouchi, buiten Nagano, om te baden in een warmwaterbron.

 • Yudanaka Onsen

  Yudanaka Onsen

  Het dorpje Yudanaka Onsen is een kuuroord in de bergen van Yamanouchi, ongeveer een uur buiten Nagano.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yamanouchi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yamanouchi.

Yamanouchi

Vervoer


Voor veel bezoekers is de meest logische route naar Yamanouchi via Nagano. Vanaf Tokyo reis je zonder overstap met de Shinkansen naar Nagano. In de regio heb je, afhankelijk van je bestemming, de keuze uit de trein of de bus.

Trein

Tussen Nagano en Yudanaka rijden treinen van de maatschappij Nagaden. Met de “Snow Monkey Pass” reis je onbeperkt met alle treinen van Nagaden over een periode van 2 dagen. Met deze pas krijg je bovendien korting op de toegang tot het apenpark. De pas is verkrijgbaar op het Nagaden station in Nagano.

Alle treinen vertrekken in Nagano vanaf het ondergrondse Nagaden Nagano Station, naast het JR station. Per uur rijden er 1 of 2 treinen tussen Nagano en Yudanaka. De stoptrein doet ongeveer 70 minuten over de rit en met de sneltrein ben je 20 minuten sneller. Op deze lijn kun je geen gebruik maken van de Japan Rail Pass.

Bus

In de zomer rijden er 4 snelbussen per dag tussen Nagano en Shiga Kogen. In de winter gaat het aantal omhoog naar 10 bussen per dag. De busroute slaat Yudanaka Onsen en Shibu Onsen over, maar doet wel het Jigokudani Monkey Park aan. Vanaf Nagaden Yudanaka Station rijden er ook een aantal bussen per dag naar Shiga Kogen die wel stoppen in Shibu Onsen.

Hotels


Waar je verblijft in Yamanouchi hangt af van je doel. Kom je voor de warmwaterbronnen en de sneeuwapen, kies dan voor accommodatie in Yudanaka Onsen of Shibu Onsen. Kom je echter om te skiën, dan zit je beter in Shiga Kogen.

Yudanaka Onsen

Het dorpje rond Yudanaka Onsen ligt in een langgerekt dal langs een riviertje. De meeste hotels liggen dan ook aan de rivier of daar vlakbij. Dit is een kuuroord en de meeste hotels hebben dan ook een onsen bad dat gevoed wordt door de ondergrondse warmwaterbron.

Shibu Onsen

Shibu Onsen ligt in het verlengde van Yudanaka Onsen, iets dieper de bergen in. In vergelijking heeft Shibu Onsen een wat meer historische sfeer. Accommodaties hier zijn vaker in traditionele ryokan stijl en hotelgasten lopen hier over straat in yukata (een soort lichte kimono).

Shiga Kogen

Rond de skipistes van Shiga Kogen is de keuze aan hotels enorm. Net als in Yudanaka Onsen en Shibu Onsen hebben veel hotels hier een onsen bad, want wat is er nou lekkerder dan na een dagje skiën opwarmen in een heerlijk bad.

Van ons blog