Jigokudani Monkey Park

Sneeuwapen van Jigokudani

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In het Jigokudani Monkey Park komen de wilde sneeuwapen uit de bergen van Yamanouchi om te baden een warmwaterbron. Het park ligt midden in de natuurlijke leefomgeving van een kolonie Japanse makaken, niet ver van de kuuroorden van Yudanaka Onsen en Shibu Onsen.

In het park is één door mensen aangelegd bad niet ver van de ingang waar de sneeuwapen zich graag ophouden. Eigenlijk is de omgeving in de winter te koud voor de Japanse makaak, maar het warme water heeft ervoor gezorgd dat ze het hele jaar door hier kunnen leven. Ze leven samen in grote sociale groepen en het is leuk om de interactie tussen de dieren te zien.

Jigokudani Monkey Park

In het park is een klein bezoekerscentrum met informatie over de sneeuwapen. Het meeste hiervan is helaas alleen beschikbaar in het Japans. Er hangen portretten van de alfamannetjes van de afgelopen decennia. Je kunt vanuit je luie stoel meekijken met de apen via deze webcam.

Het park is het hele jaar geopend maar de apen zijn op hun best als de omgeving bedekt is in een dik pak sneeuw. Normaal gesproken ligt er sneeuw van december tot maart. De beste periode voor een bezoek zijn de maanden januari en februari.

De naam Jigokudani betekent ‘Helse Vallei’. Een naam die niet zomaar uit te lucht gegrepen is. Ondergrondse vulkanische activiteit warmt het water in de meertjes en spelonken op, soms tot het kookpunt. Kokende meertjes met besneeuwde oevers zorgen ervoor dat de vallei altijd goed gevuld is met stoom.

Jigokudani Monkey Park

Bereikbaarheid sneeuwapen van Jigokudani

Het park is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf verschillende steden in de buurt rijden er bussen:

  • Vanaf Yudanaka Onsen en Shibu Onsen rijden er 1 of 2 bussen per uur die stoppen bij de halte Kanbayashi Onsen.
  • Vanaf Nagano rijden 4 tot 10 bussen per dag die stoppen bij de halte bij de halte Snow Monkey Park.

Vanaf beide haltes is de wandeling naar het park ruim 30 minuten. Het wandelpad is het hele jaar begaanbaar, maar trek wel stevige schoenen aan.