Shibu Onsen

Shibu Onsen

Het kuuroord Shibu Onsen ligt in Yamanouchi, ten noordoosten van Nagano. In het dorpje, dat bekend staat om de vele warmwaterbronnen, heerst een traditionele sfeer. Door de ligging in een kleine vallei langs de Yoyoyugawa rivier doet Shibu Onsen intiem en kleinschalig aan. Een klein stukje bergafwaarts ligt het iets grotere Yudanaka Onsen en iets hoger op de berg baden de sneeuwapen van Jigokudani Monkey Parkin het warme bronwater.

Al eeuwenlang is Shibu Onsen een bekend kuuroord dat door de jaren heen bezocht is door priesters, samoerai en dichters. Een aantal van de traditionele ryokan accommodaties verwelkomen al ruim 400 jaar reizigers op zoek naar ontspanning. De ryokan moedigen gasten aan om de traditionele yukata (een soort kimono) te dragen als ze de straat op gaan, wat bijdraagt aan de historische sfeer.

Iedere ryokan heeft een eigen onsen bad, maar er zijn ook 9 openbare badhuizen in Shibu Onsen. De badhuizen zijn alleen toegankelijk voor inwoners van het dorp en gasten die er overnachten. Met een loper sleutel die je ontvangt van je ryokan tijdens het inchecken kun je naar binnen bij de badhuizen. Volgens een lokaal verhaal brengt het bezoeken van alle 9 badhuizen geluk.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Vanaf het treinstation van Yudanaka Onsen vertrekt een of twee keer per uur een bus richting Shibu Onsen. De rit duurt 5 minuten. In 30 minuten leg je de afstand te voet af.