Shiga Kogen

Shiga Kogen

Shiga Kogen Snow Resorts

Seizoen

Eind november – begin mei

Resorts

18 resorts

Liften

48 liften

Skipas

Hele dag

€ 38

Halve dag

€ 32

Avond

per resort

Data en prijzen kunnen afwijken, check altijd de officiële website.

Het grootste skigebied van Japan, Shiga Kogen, ligt in de bergen van Yamanouchi. Het gebied bestaat uit 18 ski resorts die een samenwerking aangegaan zijn. Hierdoor kun je met één liftpas gebruik maken van alle 48 skiliften in het gebied. Wil je alle afdalingen een keer proberen dan ben je minimaal twee dagen bezig.

Shiga Kogen bestaat uit twee afzonderlijke gebieden die samenkomen bij Hasuike. Het zuidelijke gedeelte ligt rond Mount Yokote. Onderweg naar de ruim 2.300 meter hoge top liggen verschillende skihellingen en warmwaterbronnen. Het noordelijke gedeelte loopt richting Oku Shiga Kogen. Dit gebied is een stuk groter, met een aantal bergtoppen van rond de 2.000 meter. Hier ligt onder andere het Higashidateyama Resort, waar de slalom en reuzenslalom van de Olympische Winterspelen in 1998 plaats vonden.

Met de ALL 18 SKI AREA pas kun je gebruik maken van alle 48 skiliften in het gebied. De meeste hellingen liggen op ski-afstand van elkaar, maar als liftpas-houder kun je ook gebruik maken van de gratis shuttlebus.

Shiga Kogen

Bereikbaarheid Shiga Kogen

Het dichtstbijzijnde treinstation is Yudanaka Station. Hier arriveert ongeveer een keer per uur een trein vanuit Nagano. De rit vanaf Nagano duurt ongeveer 45 minuten. Vanaf Yudanaka Station rijdt er aansluitend op de treinaankomsten een bus naar het skigebied. Tijdens het winterseizoen rijdt er ook een aantal keer per dag een bus rechtstreeks vanaf Nagano.