Chugoku

Chugoku

Chugoku

De regio Chugoku, letterlijk “Centraal Land”, vormt het westen van het hoofdeiland Honshu. Vergeleken met regio’s zoals Kansai en Kanto is deze regio relatief dun bevolkt. Zoals eigenlijk in heel Honshu het geval is, is de Japanse Zee kust een stuk dunner bevolkt dan de kust aan de zuidzijde.

Langs de zuidkust liggen grote steden zoals Hiroshima en Okayama, die met de rest van Japan verbonden zijn via de Sanyo Shinkansen hogesnelheidslijn. De noordkust is veel landelijker van aard en leent zich uitstekend voor een ontspannen roadtrip. Hier reis je langs idyllische stadjes zoals Izumo en Hagi richting de spectaculaire kusten in het noordwesten.

De twee kusten worden gescheiden door een bergachtig binnenland met duidelijke culturele verschillen aan ieder kant van de bergen. De prefecturen aan de Japanse Zee vormen samen de sub-regio Sannin. De prefecturen aan de andere zijde staan bekend als de Sanyo sub-regio. De Sanyo sub-regio ligt aan de Japanse Binnenzee, de zee die Honshu scheidt van Shikoku.

Chugoku reisgidsen


 • Hagi

  Hagi

  Het kleine stadje Hagi heeft een prachtig bewaard gebleven historische stadskern met een aantal fraaie samoerai huizen.

 • Hiroshima

  Hiroshima

  Iedereen kent de naam Hiroshima vanwege de geschiedenis. De stad heeft veel meer te bieden dan alleen een gedenkteken aan een zwarte dag.

 • Iwakuni

  Iwakuni

  De kleine stad Iwakuni in het westen van Honshu staat vooral bekend vanwege de Kintai Brug, een historisch icoon.

 • Iwami Ginzan

  Iwami Ginzan

  De historische zilvermijn van Iwami Ginzan was ooit de meest prominente in Japan en is nu UNESCO Werelderfgoed.

 • Izumo

  Izumo

  Het stadje Izumo ligt naast het heiligdom Izumo Taisha, een van de belangrijkste locaties in de Japanse mythologie.

 • Kurashiki

  Kurashiki

  De kleine stad Kurashiki was ooit een welvarend handelscentrum. Maak een wandeling door de historische wijk waar de handelaren woonden.

 • Matsue

  Matsue

  De charmante stad Matsue is vooral bekend vanwege haar kasteel. Met kustlijn aan twee meren en een zee heeft de stad de bijnaam “Stad van het water”.

 • Miyajima

  Miyajima

  Het eiland Miyajima ligt voor de kust van Hiroshima en is vooral bekend vanwege de oranje torii-poort die op het water lijkt te drijven.

 • Okayama

  Okayama

  Okayama is een van de grootste steden in het westen van Japan. Vooral de beroemde Koraku-en tuinen trekken veel bezoekers.

 • Onomichi

  Onomichi

  Het pittoreske stadje Onomichi is een aaneenschakeling van kronkelende steegjes en glooiende hellingen. Het is ook het startpunt van de Shimanami Kaido.

 • Takahashi

  Takahashi

  De kleine stad Takahashi ligt in de bergen landinwaarts van Okayama. Hier staat het hoogst gelegen originele kasteel van Japan.

 • Yamaguchi

  Yamaguchi

  Yamaguchi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en een van de kleinste prefecturale hoofdsteden van Japan.

Regionale treinpassen


Regionale treinpassen in Chugoku

Chugoku

Reis onbeperkt tussen de grote steden in de Chugoku regio met deze treinpassen: