Chugoku

Chugoku

Chugoku

De regio Chugoku, letterlijk “Centraal Land”, vormt het westen van het hoofdeiland Honshu. Zoals eigenlijk in heel Honshu het geval is, is de Japanse Zee kust een stuk dunner bevolkt dan de kust aan de zuidzijde.

De prefecturen aan de Japanse Zee vormen samen de sub-regio Sannin. De prefecturen aan de andere zijde staan bekend als de Sanyo sub-regio. De Sanyo sub-regio ligt aan de Japanse Binnenzee, de zee die Honshu scheidt van Shikoku.

Chugoku reisgidsen


Shoka Sonjuku

Hagi

Het kleine stadje Hagi heeft een prachtig bewaard gebleven historische stadskern met een aantal fraaie samoerai huizen.

Hiroshima tram

Hiroshima

Hiroshima is de grootste stad in de Chugoku regio en heeft veel meer te bieden dan alleen een gedenkteken aan een zwarte dag in de geschiedenis.

Kintai Brug

Iwakuni

De kleine stad Iwakuni in het westen van Honshu staat vooral bekend vanwege de Kintai Brug, een historisch icoon.

Iwami Ginzan

Iwami Ginzan

De historische zilvermijn van Iwami Ginzan was ooit de meest prominente in Japan en is nu UNESCO Werelderfgoed.

Izumo Taisha

Izumo

Het stadje Izumo ligt naast het heiligdom Izumo Taisha, een van de belangrijkste locaties in de Japanse mythologie.

Kurashiki

Kurashiki

De kleine stad Kurashiki was ooit een welvarend handelscentrum. Maak een wandeling door de historische wijk waar de handelaren woonden.

Kasteel Matsue

Matsue

De charmante stad Matsue is vooral bekend vanwege haar kasteel. Met kustlijn aan twee meren en een zee heeft de stad de bijnaam “Stad van het water”.

Miyajima

Miyajima

Het eiland Miyajima ligt voor de kust van Hiroshima en is vooral bekend vanwege de oranje torii-poort die op het water lijkt te drijven.

Okayama

Okayama

Okayama is een van de grootste steden in het westen van Japan. Vooral de beroemde Koraku-en tuinen trekken veel bezoekers.

Onomichi

Onomichi

Het pittoreske stadje Onomichi is een aaneenschakeling van kronkelende steegjes en glooiende hellingen. Het is ook het startpunt van de Shimanami Kaido.

Kasteel Bitchu-Matsuyama

Takahashi

De kleine stad Takahashi ligt in de bergen landinwaarts van Okayama. Hier staat het hoogst gelegen originele kasteel van Japan.

Yamaguchi

Yamaguchi

Yamaguchi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en een van de kleinste prefecturale hoofdsteden van Japan.

Regionale treinpassen


Kansai Hiroshima Area Pass

Kansai Hiroshima Area Pass

Reis 5 dagen lang onbeperkt tussen de belangrijkste bezienswaardigheden in het westen van Japan met de Kansai Hiroshima Area Pass.

Kansai Wide Area Pass

Kansai Wide Area Pass

Met de Kansai Wide Area Pass reis je 5 dagen onbeperkt met JR treinen in de Kansai regio. Deze pas is geschikt om op ontdekking te gaan buiten de grote steden.