Hagi

Hagi reisgids

Het stadje Hagi ligt niet ver van Yamaguchi, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur in het westen van het hoofdeiland Honshu. Van de 17de tot de 19de eeuw was het stadje de zetel van de Mori familie, die het bewind voerden in dit gebied. Hoofdkwartier van de macht was Kasteel Hagi, waarvan nu slechts een ruïne over is. De sfeer van de voormalige vestingstad is goed bewaard gebleven in het gebied rond het kasteel.

Veel Japanners kennen Hagi echter van het kwalitatief hoogwaardige aardewerk wat hier geproduceerd wordt. Tijdens een bezoek aan de stad kan je hier dan ook niet om heen terwijl je door het historische district van de stad wandelt.

Openbaar vervoer


Hoewel Hagi een treinstation heeft, is de makkelijkste manier om er te komen per bus vanaf Yamaguchi. Vanaf Fukuoka, Osaka of Tokyo neem de Shinkansen naar Shin-Yamaguchi. De Japan Rail Pass is geldig op de meeste treinen op deze hogesnelheidslijn, behalve op de Nozomi treindiensten.

Vanaf Shin-Yamaguchi kun je kiezen om verder te reizen met een reguliere trein naar Yamaguchi Station  (20 minuten) en vanaf daar verder te reizen met een JR bus naar Hagi (70-80 minuten). Op de reguliere trein en de JR bus is de Japan Rail Pass ook geldig.

Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Shin-Yamaguchi een rechtstreekse bus te nemen naar Hagi. Deze lijn wordt verzorgd door Bocho Bus, waar de Japan Rail Pass niet geldig is. De rit duurt ongeveer een uur en kost ¥ 1.600.

Fiets

De beste manier om Hagi te ontdekken is per fiets. Je zou alles eigenlijk ook kunnen lopen, maar dan ben je een hoop tijd kwijt. Fietsen zijn te huur bij Higashi-Hagi Station, het meest centraal gelegen treinstation in de stad.

Bus

De Maru Bus is een toeristische bus die de twee treinstations verbindt met alle bezienswaardigheden in de stad. Je kunt kiezen uit twee lijnen:

  • Maru Bus East Loop: Verbindt de stations Higashi-Hagi en Hagi met de bezienswaardigheden in het oosten van de stad, waaronder de Ebisugahana Scheepswerf en de tempel Toko-ji
  • Maru Bus West Loop: Verbindt de stations Higashi-Hagi en Hagi met de bezienswaardigheden in het westen van de stad, waaronder de oude vestingstad en het Hagi Museum
Hagi Maru Bus

Maru Bus dagpas

Een enkele rit met de Maru Bus kost ¥ 100, ongeacht je reisafstand. Een dagkaart, waarmee je onbeperkt in en uit kunt stappen, kost ¥ 500.

Overnachten in Hagi


Hagi is een kleine stad die prima te bezoeken is als dagtrip vanaf Yamaguchi. Er is echter zoveel te zien dat een overnachting hier best een goed idee is.

Higashi-Hagi Station

Hoewel Hagi Station officieel het hoofdstad van de stad is, ligt Higashi-Hagi Station iets dichterbij het centrum van de stad. In dit gebied vindt je de meeste hotels.

Kasteel Stad

Aan de voet van het voormalige kasteel is de historische kasteel stad goed bewaard gebleven. En wat is nou een leukere ervaring dan overnachten in een van de traditionele accommodaties hier. Misschien hebben er vroeger wel samoerais op jouw kamer geslapen.

Shoka Sonjuku

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hagi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hagi.

Zien & doen in Hagi


Shoka Sonjuku

Hagi Museum & Castle Town

In het historische Hagi Castle Town loop je door een wijk waar vroeger de samoerai woonden die in Kasteel Hagi werkten.

Kasteel Hagi

Kasteel Hagi ruïnes

Ooit was Kasteel Hagi de zetel van de invloedrijke Mori familie. Nu liggen de ruïnes midden in het ruime Shizuki Park.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Hagi.

Van ons blog