Hagi Castle Town

Hagi Castle Town

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Tijdens de Edoperiode (1603-1867) was Hagi een welvarende stad en zetel van de over de regio heersende Mori familie, een van de meest invloedrijke families in Japan in die tijd. De Mori familie bestuurde 250 jaar lang de regio Choshu, de tegenwoordige prefectuur Yamaguchi, vanuit Kasteel Hagi. In Hagi Castle Town aan de voet van het kasteel, direct ten oosten, woonden de samoerai en handelaars.

Sinds het einde van de Edoperiode in 1868 is de historische stadskern vrijwel onveranderd bewaard gebleven. Het kasteel is slechts een ruïne, maar een aantal samoerai huizen en handelaars woningen zijn nog in goede staat. Een aantal van die huizen zijn te bezoeken.

Het Hagi Museum is een goed beginpunt om de oude stad rond het kasteel te ontdekken. Aan de hand van een diorama en historische kaarten leer je hoe de stad zich ontwikkeld heeft.

Bereikbaarheid Hagi Castle Town

Het Hagi Museum ligt midden in de historische wijk Hagi Castle Town, zo’n 2 kilometer ten westen van Higashi-Hagi Station en ongeveer dezelfde afstand ten noorden van Hagi Station. De wandeling vanaf beide stations duurt ongeveer 30 minuten maar je kunt ook kiezen voor het openbaar vervoer:

  • Maru Bus is een toeristische bus die twee afzonderlijke routes door de stad rijdt. Beide routes stoppen bij beide treinstations en in Hagi Castle Town. De Eastern Route halte E3 ligt direct naast het Hagi Museum. Op de Western Route liggen haltes W10 t/m W14 aan de rand van de wijk.

Een enkele rit met de Maru Bus kost ¥ 100 en voor ¥ 500 koop je een dagkaart. Kaartjes zijn onder andere te koop bij de informatie punten bij de treinstations en aan boord van de bussen.