Hagi Museum & Castle Town

Hagi Museum & Castle Town

Hagi Museum & Castle Town

Hagi Museum & Castle Town

Tijdens de Edoperiode (1603-1867) was Hagi een welvarende kasteel stad en zetel van de over de regio heersende Mori familie, een van de meest invloedrijke families in Japan in die tijd. De Mori familie bestuurde 250 jaar lang de regio Choshu, de tegenwoordige prefectuur Yamaguchi, vanuit Kasteel Hagi. In Hagi Castle Town aan de voet van het kasteel, direct ten oosten, woonden de samoerai en handelaars.

Sinds het einde van de Edoperiode in 1868 is de historische stadskern vrijwel onveranderd bewaard gebleven. Het kasteel is slechts een ruïne, maar een aantal samoerai huizen en handelaars woningen zijn nog in goede staat. Een aantal van die huizen zijn te bezoeken.

Het Hagi Museum is een goed beginpunt om de oude kasteel stad je ontdekken. Aan de hand van een diorama en historische kaarten leer je hoe de stad zich ontwikkeld heeft.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Hagi Museum ligt midden in de historische wijk Hagi Castle Town, zo’n 2 kilometer ten westen van Higashi-Hagi Station. Vanaf het station brengt de Maru Bus je er in 10 minuten heen. Met een huurfiets doe je ongeveer net zo lang over de rit. Te voet ben je 30 minuten onderweg.