Kasteel Hagi

Kasteel Hagi ruïnes

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Aan het begin van de Edoperiode, in 1604, bouwde de Mori Familie een kasteel in Hagi als bestuurlijk centrum van de regio. Vanuit Kasteel Hagi werd 250 jaar lang de feodale regio bestuurd. In de 2,5 eeuw was de Mori Familie een van de meest invloedrijke bestuurders van Japan. Toen het feodale tijdperk in 1868 ten einde kwam werd Kasteel Hagi gedeeltelijk afgebroken. Alleen de slotgracht en een stuk van de muur zijn overgebleven.

In totaal hebben 13 leenheren over de Hagi regio geregeerd vanuit het kasteel. Hiervan ligt de helft begraven bij de tempel Toko-ji en de andere helft bij de tempel Daisho-in.

Wat vroeger het kasteelcomplex was is nu Shizuki Park, een ruim stadspark direct naast het historische Hagi Castle Town. Het hoogste punt van het park is Mount Shizuki, zo’n 140 meter boven zeeniveau. Een goed begaanbaar wandelpad slingert langs de berghelling omhoog. Trek voor de wandeling naar de top 15-20 minuten uit.

Bereikbaarheid Kasteel Hagi ruïnes

Om je door Hagi te verplaatsen kun je kiezen uit het openbaar vervoer, maar de fiets is ook een leuk alternatief. Bij het treinstation zijn fietsen te huur. Om de ruïnes te bereiken kies uit de volgende opties:

  • Maru Bus West Loop is een toeristische bus route door de stad. Bussen op deze lijn stoppen bij de ingang van het park.
  • Fiets in 15 minuten van Higashi-Hagi Station naar Shizuki Park en de ruïnes.