Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Toko-ji is een in 1691 opgerichtte tempel die behoort tot de Obaku stroming binnen het Japanse Zen Boeddhisme. De prachtige houten gebouwen liggen in een rustig bebost gebied direct ten oosten van het centrum van het kleine stadje Hagi. Op het complex hangt een bijzondere serene rust.

Kenmerkend voor tempels die behoren tot de Obaku stroming is dat er relatief veel Chinese elementen verwerkt zijn in de gebouwen, in tegenstelling tot tempels van veel andere stromingen. Voor de niet-kenner valt dit vooral op aan de rode toegangspoort, maar ook in de andere gebouwen van het complex zijn subtiele Chinese invloeden verwerkt.

Een aantal van de leenheren uit de Mori familie, de familie die tijdens de Edoperiode (1603-1868) de regio bestuurden vanuit Kasteel Hagi, liggen begraven achter de tempel. Traditie schreef voor dat de oneven genummerde leenheren (de 3de, 5de, 7de, 9de, 11de en 13de generatie) begraven werden bij Toko-ji terwijl de eerste en daarop volgende even genummerde leenheren (1ste, 2de, 4de, 6de, 8ste, 10de en 12de generatie) begraven liggen bij de tempel Daisho-in.

Toko-ji

Bereikbaarheid Toko-ji

De Toko-ji tempel ligt ongeveer 2 kilometer ten oosten van Higashi-Hagi Station. Het is leuk om in Hagi een fiets te huren om het stadje te verkennen, maar natuurlijk is ook het openbaar vervoer een optie. Kies daarbij voor de bus:

  • Maru Bus East Loop is een toeristische buslijn die de twee treinstations van Hagi verbindt met de bezienswaardigheden in het oosten van de stad, waaronder Toko-ji.