Hiroshima Airport

Hiroshima Airport

Vliegtickets

Hiroshima heeft een eigen internationale luchthaven. Hiroshima Airport is het grootste vliegveld in het westen van het hoofdeiland Honshu. Hier landen vluchten uit grote steden elders in Japan en bestemmingen in het zuidoosten en oosten van Azië.

  • Volledige naam: Hiroshima Airport
  • Japanse naam: 広島空港 (Hiroshima Kuko)
  • IATA-code: HIJ
  • Officiële website: www.hij.airport.jp

Hiroshima Airport opende in 1993 op een locatie 50 kilometer buiten het centrum ter vervanging van de oude luchthaven die slechts 3,5 kilometer buiten het centrum in het havengebied lag maar waar uitbreidingsmogelijkheden beperkt waren. De luchthaven heeft één start- en landingsbaan die oorspronkelijk 2.500 meter lang was maar in 2001 verlengd is naar 3.000 zodat ook grote vliegtuigen hier zouden kunnen landen.

Terminal

De luchthaven heeft 1 terminal met een gescheiden gedeelte voor afhandeling van binnenlandse vluchten en internationale vluchten. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn ANA en Japan Airlines en 80% van het binnenlandse verkeer is op de route van en naar Haneda Airport in Tokyo.

Hiroshima Airport

NL ⇌ Hiroshima Airport

Vanaf Schiphol heb je behoorlijk wat keuze uit verschillende routes. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten, en de meeste keuze heb je op een route via Tokyo. Dit is een selectie van de snelste routes:

  • Lufthansa heeft een goede verbinding met een overstap in Frankfurt of München. Vanaf Haneda reis je met ANA verder naar Hiroshima Je bent zo’n 18 uur onderweg.
  • Finnair brengt je via Helsinki naar Haneda waar je overstapt op Japan Airlines. Ook op deze route ben je ongeveer 18 uur onderweg.